resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Konyaspor
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 1349
    kendisinin kötü performansının sebebi ne yeteneksizliği ne de uyum sorunu olan futbolcumuz. sorun baskıyı kaldıramamaları. kötü geçen bir sezonun kerem'den sonraki en iyi kazanımı olan victor nelsson'a instagram sildirtmiş bir taraftar kitlesine sahibiz maalesef, hatta konu galatasaray değil tüm türk taraftarlar için geçerli. 24 mart 2022 portekiz türkiye maçı da buna bir örnek.

    bir iki çürük elma haricinde futbolcularımızın hiçbiri yeteneksiz, boş adamlar değiller. kötü geçen sorunun birinci sorumlusu yanlış kurulan ortasaha kurgusu. ortasaha bir takımın bel kemiğidir ve bir takım en zayıf halkası kadar güçlüdür. pas oyunu oynayacak bir takımda bel kemiğimiz dikkat dağınıklığından müzdarip taylan ve ayağı bu oyun için elverişli olmayan berkan bulunuyor. bunun en büyük örneği 2021/22 sezonunda iç sahada oynadığımız trabzonspor maçı ve yine aynı sezon iç sahada oynadığımız fenerbahçe maçı. abartı gelecek belki ancak donk'u bir sezon daha takımımızda tutsaydık ve taylan - berkan merkez ortasahaları yerine donk - berkan ikilisini oynatabilseydik belki de apayrı bir sezon yaşayacaktık.

    https://footystats.org/turkey/super-lig/xg

    yukarıdaki linkten görebileceğiniz üzere ligde sezon boyu en iyi xg ortalamasına sahip olan ikinci takım galatasaray. istatistikler her şey değildir, ancak sorunları okumanıza yardımcı olur. madde madde bu sezon galatasaray'ın avrupa'da başarılı olmasına rağmen neden lig tarihindeki en kötü sezonunu yaşadığını kendi fikirlerimle izah etmeye çalışacağım;

    1- yukarıda bahsettiğim üzere oldukça yumuşak ve hata yapmaya meyilli bir ortasaha kurgumuzun olması. avrupa liginde oynayan en iyi stoper ikilisine sahip olmamıza rağmen ortasahamızın gerek hatalı pas, gerek dikkat dağınıklığı sebebiyle top kayıpları yapması ve ortasahadan sürekli pozisyon veriyor olmamız. avrupa'da sürekli kapanıp kontra-atak üzerine bir futbol oynadığımız için kademenin yerleşmesi daha hızlı oluyordu ve bu stoper ikilimizi rahatlatıyordu. ancak ligde önde basan bir galatasaray olduğu için sürekli pozisyon veren bir takım var. bunun en büyük örneği de yine 21-22 sezonunda fenerbahçe maçında mesut özil'in attığı gol. bunu da xga ortalamasında 1.36 ile ligde en az gol şansı veren takımlardan biri olmamız gösteriyor.

    2- mostafa mohammedin düşen formu, halil'in bu seviyeleri kaldırabilecek bir bitiriciliğe sahip olmaması. dediğim gibi istatistikler her şeyi size söylemez ancak bazı ipuçlarını yakalamanıza yardımcı olur. bitiriciliğimizin zayıf olması ligde maçları koparamamıza ve kalan süre azaldıkça genç takımın baskıyı kaldıramamasına yol açtı. en büyük örneği yine bu sezon kupadan elendiğimiz denizlispor maçı.

    3- silik oynayan oyuncuların en büyük sebebi taraftar baskısını kaldıramıyor oluşları. eğer maçları staddan çıplak göz ile izlerseniz farkedeceksiniz ki en çok eleştirilen cicaldau, morutan ve halil neredeyse toptan kaçmak için rakip oyuncuların arkasına saklanıyor. bu oyuncular elbet bir gün galatasaray'dan ayrılacaklar, ayrıldıklarında da performanslarının gözlenmesi gerektiğini düşünüyorum. zira emre akbaba da sakatlıkları sonrasında toptan kaçan bir oyuncuydu, bu sezon alanyaspor'da iyi bir performans sergiliyor.

    uzun lafın kısası, bu sezon zaten kaybedildi. önümüzde çok zor bir ihtimal dahi olsa ligi üst sıralarda bitirip avrupa kupalarına katılma şansımız var. oyuncularımızın ve teknik heyetin üzerindeki baskı yükünü taraftarlar nezdinde azaltmaya çalışalım. 21-22 yaşında olup bırak dilini, coğrafi konumunu bile belki hiç bilmediği bir ülkeye gelen, bir çalımında kral olup bir top kaybında rahmetli dedelerine kadar küfür yiyen çocuklar bunlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın