resim
Umut Dilan Bozok
Takım:Trabzonspor
Mevki:Santrfor
Yaş:27
Boy:1.78
Uyruk:Türkiye
  • 230
    ligdeki ilk sezonunda 30 maçta 14 gol 8 asist ile oynayan 25 yaşındaki türk forvet.

    bahsedilen rakamlar 3 milyon civarı. 2.85 diyen de var, alparslan ile birlikte. fiyatı yüksek bulanlara sormak istiyorum; bu kalibrede bir oyuncunun ederi nedir acaba? alışılmadık skorerliğiyle bilinen oğulcan çağlayan'ın satın alma opsiyonuna denk mi olmalıdır?

    kısa geçmişe baktığımızda; barış alper öztürk'e 2.1m euro ödedik. halil dervişoğlu'na 1 yıl kiralamak için 1m euro ödedik.

    anlaşılması adına: ikinci ligden gelen, kendini kanıtlamamış genç bir kanat oyuncusuna 2.1m euro para verildi. 2. ligdeki eyüpspor'a kiralanan oğulcan'ın satın alma opsiyonu 1.5m euro. halil tatil yapsın diye de 1m euro ödendi. istanbul'da bir yıl kafa dinliyor.

    ama müthiş bir forvet hattımız varken ne gerek var derseniz, anlarım. çünkü skora katkı bakımından forvetlerimiz umut'un istatistiklerini üçe katlar beşle çarparlar. öyle bir üretkenlik.

    edit: pek kıymetli bir sözlükdaşımın "bana hak vererek" uyarısı üzerine: barış alper öztürk değil, yılmaz. o derece aklımda yer edememiş bir futbolcu kendisi. durumun vahameti ironik bir şekilde ortaya çıktı. sayesinde çok güldüm, inceliği için teşekkür ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın