• 157
    https://twitter.com/.../1505961636548464641

    galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımının değişen hedefleri ve stratejisi hakkında şöyle bir flood paylaşmış olan efsanemiz;

    --- alıntı ---

    sevgili galatasaraylılar tekerlekli sandalye basketbol takımımızla ilgili bu flood 2005 de planladığımız ve iki sezondur uyguladığımız başarıdan altyapıya stratejimizin camiamız tarafindan daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

    spor adamlığı ve başarısı sadece saha içinde kazandığınız kuparlarla değil ekonomiden sosyolojiye ve tüm bilimsel disiplinlerde ülke ve dünyadaki gelişmeleri takip etme, çıkarımlar yapma ve gelecekle ilgili stratejiler belirleme yeteneği ve tecrübeside gerektirir.

    son iki sezondur pandemi ile beraber ekonomide yaşanan büyük değişimlerle beraber özellikle kuruluş amaçlarımızın başında gelen avrupa kupalarının olmaması bizler içinde yıllara yayarak geçecegimiz altyapi projemize daha sert bir geçiş için bir fırsat doğurmuştur.

    elbette yabancı sporcuların başarıya katkısı büyük ama daha önce 10 kez kazandığımız türkiye ligini tekrar kazanmak için avrupa kupasının olmadığı 2 sezonda ve bu ekonomik şartlarda kulübümüzün ekstra 3 milyon ₺ harcamak yerine tasarruf etmek dün de dogru bir karardı bugünde

    ne pahasına olursa olsun başarı diyenler haricinde, sporu bir bilim, galatasarayı ise ailesi gibi gören bizler için bu 3 m ₺ eğer kerem akturkoglu gibi dünya yıldızı olabilecek sporcuları 3. ligden bulacak scout ve telnik ekibin elini ekonomik olarak biraz olsun rahatlatacaksa

    bu sene euroleague ve avrupa cl oynayan kadın erkek basketbol takımımıza bir sporcuyu kazandiracak olması ya da avrupa ve dünya şampiyonlukları yaşayacak judocularımıza ve diğer branşlarımıza yardımcı olduğunu bilmek öğrendiğimiz ve öğrettiğimiz galatasaraylılıktır.

    rakiplerimizin ,bizlerin 2008-2018 arasında aldığı 4 dünya 7 avrupa ve 10 süper lig toplamda 21 kupanın sadece turkiye sayısına ulaşmaları için dahi minimum 5-10 seneye ihtiyaçları var. ilerledikleri yolunda her km taşını da bizler inşa ettik.

    bu sezon başında artık yeni bir başarı hikayesi yazma zamanı geldi demiştik. hedefimiz hikayenin sonunu kupa ile sonlandırmak olsa da 14 yaşındaki buğra ergün'ü 1 sezonda u22 milli takım kampı sonunda en iyi 3 sporcu arasında gösterilecek kalitede yetiştirmek

    22 yaşında daha önce yabancı sporcuların arkasında sahada zaman ve yer bulamayan yine u22 milli takımı sporcularımızdan mucahit günaydın'ı derbi maçında 19 sayılık performans gösterecek seviyeye getirmek planladığımız yeni başarı hikayesinin ve takımın temelleridir.

    her gün daha da gelişen enes uğur hüseyin gibi genç sporcularımızla sezon sonunda bir kupa daha kazanmak elbette ana hedefimiz olacaktır ama bu gençler gelecek sezon açılmasını beklediğimiz avrupa kupası hedefine ulaşacak takımın temelleri olacaklardır.

    o zaman geldiğinde ise yine o günün şartlarına göre bu sporcularımızı ve takımı ileri götürecek ve galatasaray formasının hakkını verecek yabancı sporcularla desteklenebilir ama bugün kulübümüz için de ülkemiz için de takımimız için de en doğru olan yol üzerinde yürüyoruz.

    birkaç sene sonra hem galatasaray'da hem de milli başarılarda yukarıda ismini andığımız aslanlarımızı gururla izlerken bizler o başarıların bugünden detay detay planlandığını bileceğiz aynı 2005 yılında kurulurken kazandığımız 21 kupayı planladığımız gibi.

    --- alıntı ---

    tekerlekli sandalye basketbol takımımızı özellikle son birkaç yıldır pek takip edemiyor olduğum için kesin yargılara varmam güç ancak hocanın söylemleri beni ikna etti. umarım bahsettiği altyapıya dayalı stratejimizi kendisinin önderliğinde gerçekleştirmeyi başarırız.

    not: flood içeriği ve üslubu açısından bende insanları sakinleştirmeye ve üzerindeki baskıyı azaltmaya çalışan bir insanın flood'u gibi geldi, umarım hocanın üzerinde böyle bir baskı yoktur. tekerlekli sandalye basketbolu gibi belki de dünya tarihinin en başarılı kulübü olduğumuz bir sporda kulüp tarihinin belki de gelmiş geçmiş en başarılı hocasının öncülük ettiği bu akılcı yapılanmaya da sabır gösterilmeyecekse galatasaray spor kulübü'nün her bir ferdi kendinden utanmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın