resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 2043
    4 senedir sportif başarı kazanamayan galatasaray camiası için 2022-23 sezonuna kendisiyle devam edilmesi lükstür, akıntıya karşı yüzmektir. bizim değil tüm takımların son 15 yıllık geçmişine baktığımızda kalması durumunda 2022-23 sezonunun devre arasına göremeyeceği apaçık ortada. her türlü veri bu durumu yüzde 100 şekilde destekler nitelikte. galatasaray'ın başarı kazanması gerekiyor, bu yolun sonu fenerbahçe olmaya gidiyor. 10 senedir kupa alamamaya doğru gidiyorlar, her türlü zorlukta anına çorbaya dönen, basınıyla, başkanıyla ve taraftarıyla birbirine giren, hakem de hakem şeklinde ağlayan bir camia haline geldiler bu süreçte. başarı gelmedikçe iğneyi kendilerine değil her cepheye batırmaya başladılar ve ortada korkunç bir başarısızlık var. ama bizim gidişatımız da pek farklı değil. 2019 ayının ağustos ayında son kupamızı kazandık, 2023 yılının mayıs ayına kadar kupa kazanamayacağız. rasyonel olmak durumundayız, başarı kazanmak durumundayız.

    sorunum hem torrent'le hem de yabancı antrenör konseptiyle. geçmişinde 1. adamlık tecrübesi olmayan, kendi başına hiç bir başarıya ulaşamamış birisi. pep'le kazandı ama pep gerek ispanya'da, gerek almanya'da gerekse de ingiltere'de en güçlü kadroyla oynuyor. açıkçası galatasaray'ın drogba-sneijder ikilisiyle başladığı 13-14 sezonu dışında bu sezonu direk alır diyeceğimiz bir sezonu olmadı ki o sezonda fenerbahçe şampiyon oldu. türkiye liginde messi'li barca gibi, bayern gibi, city gibi favoriler olmuyor. ha keza pep'ten sonrasında da futbola soccer diyen bir ülkede deneme yaptı, başarılı olduğunu söylemek tek anlamda pollyannacılık.

    gelelim yabancı hoca işine. alex'li zico 2007 yılında şampiyon oldu. sonrasında sebepleri her ne olursa olsun bir tane yabancı hoca şampiyon olamadı. bir bir gerçek ve buna rağmen yabancı hocayla 30+ haftalık maceraya çıkma lüksüne sahip değiliz. şampiyon olsak ülkede bazı şeyleri değiştirmek adına bir vizyon konur yabancı hocayla çok inanmasam da, hadi derim kredimiz var, deneyelim.

    kendisiyle devam etmenin bize getireceği hiç bir şey yok. 2-3 hafta hoca hoca diye gezildikten sonra 3. takılmasında basın ipini çekecek, taraftar zaten genel anlamda kendisinin yanında değil. tribünde yuhalanmasına karşıyım ancak durumda ortada. ülke iklimi pis bizim, basını da taraftarı da yönetecek bir isim o kulübede olmalı. çevirmen konseptiyle zaten 1-0 görevine geride başlayan yabancı hocaların bu iklimde başarılı olma gibi bir şansı yok. olursa da başka takım denesin ve olsun, biz takip ederiz o zaman ya olunabiliyor diye.

    2022-23 sezonuna kendisiyle başlanması durumunda tüm sezonu çöpe attıracak, sezon sonunu göremeyecek ve bize 1 sene daha sportif başarılara uzak bir yıl geçirtecek hoca. nerede isterse başarılı olsun, uzaktan tebriğimi sunarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın