• 22
    pek çok konuda çuvallayan ve güvenilirliği çok azalmış veya hiç kalmamış burak elmas yönetiminin en önemli ve belki de son sınavı.

    luis campos hamlesi, yabancı sınırı, avrupa liginde parlayan oyuncularımız, kirada kendini bulan oyuncularımız derken fırsatlarla dolu ama bir o kadar da kusursuz yönetilmesi gereken bir dönem olacağı kesin.

    kerem, marcao, nelsson, boey, mustafa, cicaldau, morutan, yunus (fazlasıyla takip edildiğini biliyoruz), taylan (geçen sezon haberler vardı, barcelona eşleşmesinden sonra hiç belli olmaz), berkan (avrupa'da kötü tek maçı yok) gibi çok kıymetli paralar kazandırabilecek veyahut kulübe olan masrafını karşılayıp artı para getirerek kazançlı çıkabileceğimiz oyuncularımızın sayısı hayli fazla.

    campos ciddi manada kulübümüzle çalışıyorsa sadece nelsson-marcao-kerem üçlüsünden €75m kulübe girdi çıkmamasına şaşırırım. satış noktasında rolü alıştan çok daha kritik diye düşünüyorum. yine morutan-cica ikilisinden zarar etmeden, hatta belki birkaç milyon euro karla çıkabileceksek de önemli rolü olacaktır. boey-yunus-mustafa üçlüsünün bir sezon daha kalması hem oyuncular için hem de bizim için hayırlı olacaktır. ayrıyeten çok büyük ve artık kulüp için çok gereksiz kontratlardan da kurtulacağımız bir dönem olacağından bonservis ödeme konusunda esnekliğimizin olabileceğini de düşünüyorum.

    en kritik nokta şu ki gelecek sene avrupa'da yokuz ve yabancı sınırı ciddi manada etkisini hissettirmeye başlayacak. iki sağ bekimizin yabancı olması, as kalecimizin yabancı olması, üç yabancı forvetimizin olması gibi durumlar can sıkıcı olacak. diagne ve gomis'den bir şekilde çıkmalıyız. omar ile mutlu şekilde yollar ayrılmalı, bünyamin balcı gibi genç yerlilere kesinlikle gidilmeli. muslera da zaten sınırda yer olmadığı her maç okan'a formayı devretmek zorunda kalacaktır.

    bu dönemde yapacağımız transferlerin profili bire bir marcao transferi gibi olmalı. avrupasız, dertsiz bir sezonda gelip uyum ve gelişim sürecini geçirecek; arkasındaki sezonda isim yapmaya başlayacak ve sonrasında iyi paralara satılacak oyuncular bulunmalı.

    ve eğer ki domenec torrent, sezonun başında gelen birkaç kötü sonuçta gönderecekleri bir isimse yaz kampında uzun vadeli kiminle plan yapıp güveniyorlarsa o hocayı getirmeliler. bir hoca için en önemli dönem bence yaz transfer ve kamp dönemi. ha yok hocamızın arkasındayız, bir yola çıktık sabredeceğiz diyecek yürek varsa dome hoca kendi kadrosunu kursun, kampını yapsın biz destekleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın