• 21
    kimseyi satmadan bir tane box to box orta saha bir tane pivot almamız gereken dönem. daha sonra kim satılırsa yerini doldurmaya bakarız. 4 yerli oyuncunun birinin 2001’den sonra doğmuş alt yapı oyuncumuz olması lazım. yani yunus’u monte etsek bile bir alt yapı oyuncusu daha oynatmamız lazım.

    berkan ve taylan değişmeli 6 numara bölgesini doldursa; yunus, emre kılınç ve morutan ile sağ kanadı kapatsak; kerem’i kesinlikle elimizde tutmamız gerekecek. ayrı zamanda bunlara ek bir adet alt yapı oyuncusu oynayacak. kerem’e reddetmeyeceğimiz bir teklif geldiği takdirde yerini sarper çağlar ya da ali yavuz kol’dan biri ile doldurmamız şart. kerem kaldığı takdirde ya da kerem’in satılıp sol kanadı barış alper yılmaz’a verdiğimiz zaman süleyman luş ve ya emre tintiş ilk 11’in en büyük adayı olacaktır. belki sağ bek rotasyonuna berkan mahmut kesgin’i sokabiliriz. emin bayram ve ışık kaan arslan formaya en yakın isimler gibi görünseler de oynadıkları mevki itibariye taraftar lincine de en müsait pozisyondalar yani en büyük risk burada. unutmayın alt yapıdan oyuncu demek o bölgeden hata gelecek demek. stoper satışında yabancı stoper transferi olur.

    belki cicaldau satılırsa yunus’u griezman gibi forvette kullanabiliriz. yunus’u böyle oynatmak için ise mostafa’nın beşiktaş maçında gösterdiği performansı sürekli hale getirmesi lazım. yine de bir tane sırtı dönük hatta bir tane de yüzü dönük santrafor lazım olacak. yüzü dönük santrafor olarak belki gomis tutulabilir. halil’in de kalmayacağını düşünüyorum. emre akbaba kalacak mı belli değil henüz. halil alınmaz ise akbaba kalır, halil alınırsa akbaba gider bence. çünkü kapladıkları bölge aşağı yukarı aynı.

    morutan ne olacak bilmiyorum. çok potansiyelli ve skoru her an değiştirebilecek yeteneklere sahip. bana kalırsa 11’in vazgeçilmez ismi olması lazımdı hem fatih terim hem torrent döneminde. morutan kötü oynasa bile kötü mücadele etmeyen bir oyuncu. sahada kaldıkça oyunu pişecektir. ayrıca morutan kesinlikle sağ kanat oynamalı.

    bu dönem bittikten sonra, kimse satılmamış gibi düşünerek, ideal kadromuz şu şekilde olabilir:

    433: muslera; süleyman luş, marcao, nelsson, boey; taylan, b2b, cicaldau; kerem, mohamed, yunus.

    kerem satışı olursa:

    433: okan; pva, marcao, nelsson, boey; taylan, b2b, cicaldau; ali yavuz, mohamed, yunus.

    442: muslera; süleyman, marcao, nelsson, boey; barış, taylan, b2b, morutan; mohamed, yunus.

    olası stoper satışında yerini yine yabancı stoper ile doldururuz. en büyük sürpriz bana göre marcao satışından sonra yerini abdülkerim bardakçı ile doldurmak olur.

    üstte sıraladığım keremin satılması halindeki iki kadroya bakınca mevcut yabancı kuralı bize “bana ne sizin borcunuzdan türk yakaladıysan bırakmayacaksın” diyor. kerem için gerçekten reddedemeyeceğimiz bir teklif gelmeli yani bir sene başarısız bile olsak amortisman olacak bir para.

    sonuç olarak marcao, nelsson ve kerem’i aynı anda satıp kulübün borcunu kapatmaktansa sadece marcao ve nelsson’u satıp başarı odaklı ve döndürülebilir borçlu bir takım kurulması daha mantıklı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın