resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 2033
    kendisinin teknik direktörlük kariyeri 100 maç bile değil, belirten arkadaşlar da var, barcelona maçları ile ben kendisini değerlendirmiyorum çünkü ekstra bir şey yapmadı, takım oynaması gereken futbolu oynadı, fatih terim'in grup maçlarında takıma aşıladığı savunma anlayışının da bu maçlara etkisini gördük, onun bir devamıydı. takımın da avrupa maçlarında ekstra motive olduğu gerçeğini de eklemek lazım. tabi ki kendisinin de emekleri var, analiz etmiştir, takımı iyi hazırlamıştır, özellikle duran toplara çalışılmış, bunu görebiliyoruz. ancak tekrar tekrar söylüyorum, kendisi vasat bir teknik direktör, bizden önce çalıştırdığı iki takımda da başarısız olmuş, 60 yaşına gelmiş bir isim. ben galatasaray'ın teknik direktörlük koltuğuna kendisini yakıştıramıyorum, gömleğin büyük geldiğini düşünüyorum.

    zaten istatistikler de ortada, iki kulvarda takımın başında toplamda 11 maça çıktı ve 1.09 puan ortalamasıyla oynuyor. takım ligde 9 maçta 18 gol yemiş, 15 gol atmış. hala eksi averaj. takımın başına geçti ilk galibiyetini 6. maçında zar zor aldı, göztepe maçı, berbat bir oyunla son dakikalarda penaltılarla alınan tesadüfi bir galibiyet, maçı kaybetsek çok yüksek ihtimal gönderilecekti. 9 maç 3 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyet. 3 galibiyetten biri az önce de söylediğim rezil bir futbol oynadığımız son dakika penaltılarıyla kazandığımız göztepe maçı, biri husumetli olduğumuz taraftar baskısının çok yüksek olduğu ve yine çok iyi futbol oynamadığımız rizespor maçı, bir diğeri de takımın avrupa havasına girdiği, taraftarın stadı doldurduğu derbi maçı olan beşiktaş maçı. daha 13 gün önceki konyaspor rezaleti benim aklımda, hiç hatırlamayanlar olduğuna da eminim.

    özetlemek gerekirse kendisi vasat bir teknik direktör, bunun hala arkasındayım. 3 maçtır hava tersine döndüğü için bunun aksini iddia etmeyeceğim. 9 maç kalmışken ve düşme tehlikesini atlatmışken tekrar bir hoca değişikliği yapmamız doğru olmaz ancak yeni sezona* kendisiyle başlamak büyük hata olur. başladığımız takdirde de muhtemelen ekim-kasım gibi yarıştan koptuktan sonra hoca değişikliğine gideriz, bir sezonu daha çöpe atmış oluruz. şampiyonluk yarışı verebilecek bir hoca olduğunu düşünmüyorum.

    böyle eleştirdin, analiz yaptın, ancak alternatif hoca önerin kimdir, kimi getireceksin diyenler için de bazı fikirlerim var. roger schmidt en başta geliyor istediğim hocalar arasında, biliyorum çok zor ama doğru projeyle ikna edilebilir. luis campos bağlantısıyla leonardo jardim ikna edilebilir, o da geçiş oynatabilen kariyerli bir teknik direktör.

    yani aslında benim iki kriterim var, kariyerli olacak ve geçiş oyunu oynatacak. yada diğer seçenek yine geçiş oynatacak ama potansiyeli yüksek olan genç ekolden bir hoca olacak.

    torrent ikisi de değil. 60 yaşına gelmiş adam, kariyerinde hoca olarak 100 maçı yok, son 2 barcelona maçında kontra atak ve beşiktaş maçında geçiş de oynatmış olsa da bu adamın hayatı possession oyunu üzerine kurulu, kalırsa transferleri de buna göre yaptıracak, bu oyunu bizim gibi bütçelere sahip olan bir takımın oynaması imkansız.

    isim isim diğer hoca alternatiflerini de ekleyeyim, torrent yerine en başta jesse marsch tercih edilse mükemmel bir tercih olurdu, şimdi leeds ile 3 yıllık sözleşme imzaladı adam. genç ekolden yine çok iyi bir tercih olabilecek olan domenico tedesco vardı, leipzig kaptı, bir yıl daha sözleşmesi var.

    biraz daha tecrübeli boşta olan kariyerli isimlere bakarsak gennaro gattuso, paulo fonseca, jorge jesus, marcelo bielsa, andre villas-boas gibi isimler boşta. vincenzo montella yine ikna edilirse çok iyi bir tercih olabilir bizim için. yerli olarak da okan buruk ve ilhan palut alternatifleri var. bu isimlerin haricinde boşa çıkacak yine bir dünya hoca olacaktır yaz döneminde.

    galatasaray'ın teknik direktörü bu profillerde bir isim olmalı. teknik direktörlük kariyeri 100 maç olmayan, ömrünü possession oyununa adamış bir hocanın yanında gözlemcilik yapmış, 60 yaşına gelmiş bir adam olmamalı. dome'ye saygı duyuyorum, emek veriyor, elinden geleni yapıyor ancak tekrarlamış olacağım, gömlek büyük geliyor. kendisi doğru bir planlama değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın