• 7
    bir de bunların holigan diye tabir edilen bir üst modeli vardır ki akıllara zarardır. bunların diğerlerinden daha gelişmiş** olma sebebi maçları stadlarda izlemeleridir. evet bunlar çoğu maça gider ama amaçları maç izlemek değil, maçı bölmek; kendi takımlarını alkışlamak değil, rakip takıma saldırmaktır. dertleri sevmedikleri bir şehrin ya da ülkenin takımını zor duruma düşürmek, akıllarınca intikam almaktır. tribünde maç izlerken aniden arkanızdan bir adamın bir oyuncuya ses tellerini sonuna kadar kullanarak, ''senin bacaklarına s.kup bilmem nerenden çıkarırım'' tarzı fantastik bir şekilde küfür etmesinden tutun, maçı taş yağmuruna tutmaya, hakemin ya da oyuncuların kafasını yarmaya kadar gider bunlar. sopalarını, rakip takım otobüsüne saldırma ihtimali olabileceğinden bir yerlere saklarlar. kendilerine futbol oynatmayan rakip takımın kendilerinden farksız holiganlarına karşı, rövanşta intikam almaya yemin ederler. artık karar verilmiştir rövanşta kesinlikle onları stadlarından çıkarmayacaklardır. ve bunlar gibi daha çok şeyler...

    yani elimizde bir kıraathane taraftarı profili varsa (ki bunlar küçük yaşta yetişirler), içlerinde biraz cesaret de varsa, bunlar ilerde holigana dönüşür. sporseverlerin maç izleme zevkini berbat ederler, kendi ülkelerinin liginden soğuturlar. bunların göt cebinde taşlar vardır, yoksa bile tüketilen alkolle beraber oluşur.* maç öncesinde, sırasında ya da sonrasında kazanan rakip takım taraftarına hiç çekinmeden fırlatırlar.

    bunları, siyasi düşüncelerle de yapanlar vardır. daha önce de dediğim gibi bir maça giderken amaçları futbol izlemek değildir artık onların. kendilerine futbol oynatılmadığı için intikam almak ya da intikam alınacak bir durum yoksa bile futbol oynatmamaktır. bu bir futbol ligi arkadaşım, adı üstünde. siyaset yapmak istiyorsan meclis orda, siyasi partiler orda. aç pankartını orda eylem yap, statta değil.
    (bkz: spora siyaset karıştırmak)
App Store'dan indirin Google Play'den alın