resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1775
    üstünün bu kadar kolay çizilmemesi gerektiğini düşündüğüm oyuncu. ne yazık ki ülkede nasıl skor her şeyse forvet oyuncusu için de tabela o kadar önemli. tabela yapamayınca başka hiçbir şeyin önemi kalmıyor.

    peki niye üstünün çizilmemesi gerektiğini düşünüyorum? özellikle geçiş oynayacağımız veya öne geçtiğimiz maçlarda halil'in sahip olduğu özellikleri bizim işimize yarayabilir. tabii sadece öne geçtiğimiz zamanlarda değil, oyunun karşı rakip yarı alana yıkıldığı ve rakibin çıkmayı düşünmeyi zamanlarda da işe yarar. nedir bu özellikleri? özellikle hepimizin ilk başta aklına topla dönüş işleri. bu özelliği sayesinde rakip proaktif savunma yapmak, ilerde basmak zorunda kaldığı zamanlarda kanat oyuncularımızı kaçıracak, rakip kaleye yüzü dönük toplar alabilecek pozisyonları halil oluşturabilir. bunu kadromuzda bulunan momo veya gomis'in yapma ihtimali daha düşük.

    ikincisi ise, dar alan özellikleri. son tercihleri sıkıntılı olsa da dar alanda topa bomba muamelesi yapmayan ileri uç oyuncusu çok kıymetli.

    bu tarz özellikleri olan, halen 20 yaşında ve yerli olan bir oyuncudan bu kadar kolay vaz geçmek gerçekten mantıklı gelmiyor bana. rakiplerimizin güven yalçın'dan aldığı katkıyı halil'den almalıyız. zaten bu tarz hamleler yapmadığımız sürece çok fazla hareket alanımız kalmıyor.

    2021-2022 sezonunda kazanamama ve gol atamama psikolojisi bütün oyuncuları olduğu gibi halil'i de etkiledi. buna sebep olan tff, bu durumu gördüğü için , bu durumun devamı için elinden geleni yaptı. bu yapıya karşı zaten büyük yaralar aldık. bu yaraların sarılması için morutan gibi, barış alper gibi, halil gibi genç oyuncularımıza sarılmamız lazım. ekonomik şartların da gösterdiği gibi zaten başka çaremiz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın