• 510
    persembe gununden beri sure gelen ve cok uzun zamandir yoksun oldugumuz pozitif havayi devam ettirmesinden dolayi cok mutlu oldugum mac. erteleme olaylari yuzunden gerilen ortamda, bir de olasi bir puan kaybiyla bu yakalanan guzel havanin dagilmasindan cekiniyordum, zira genelde derbi oncesi bu isler genelde bize iyi gelmezdi, neyse ki rakiplere daha da sacmalama firsati vermedik.

    besiktas kadrosuna bakinca, stoperinde necip, ileride kenan ve guven gibi oyuncularin oldugu takimi da arena'da yeneriz herhalde diye dusunmustum. ilk devreyi malesef izleyemedim, ama ozetten gordugum ve yorumlardan anladigim kadariyla gayet de dusundugum gibi besiktas cok zaaf yasamis, hatta bu 2 oyuncuyu devre bitmeden cikarmak zorunda kalmislar. ikinci devre hem mevcut yorgunlugumuz, hem de persembe gunune enerji saklamak amacli, skoru korumaya oynadik. top besiktas'taydi ve tamamen ghezzal'a yiktiklari bir oyun oldu. zaman zaman sozlukte laf ediliyor da, bence gercekten iyi topcu ghezzal, saglam etki ediyor maca karsisindaki oyuncudan bagimsiz olarak. larin de onun actigi ortalarda etkili bir oyuncu olunca tehlike yaratabiliyorlar, bol bol denediler ve net olmasa da bir kac gol beklentileri oldu. biz aslinda cok net kontralar yakalayacak bosluklar bulduk ama kerem'in pas kalitesi cok dustu. bu noktada bence torrent'in kerem'i cikarirken yerine baris veya morutan'i almasi lazimdi. klasik sekilde mostafa-gomis yapti ama gomis'in de onceki maclarin aksina bu kadar etkisiz kalmasinin sebebi bence topu tasiyacak oyuncu kalmamasiydi. mostafa da gayet iyi oynuyordu, necip ve vida'yi sindirmisti, acikcasi o zaman devam da edebilirmis. sezonun ilk devresindeki macta kacirdigi penaltiyla puansiz donmemize sebep olmustu, bunun ekstra motivasyonuyla oynamis gibiydi ve cok guzel 2 asistle telafi etmis oldu o da. neyse, yakalanan kontra firsatlarini biz degerlendiremeyince malesef mac sonunu stresli gecirdik, macin o hale gelmemesi gerekiyordu ama yorgunluk ve persembe barcelona rovansi sebebiyle bunu hos karsilayabiliriz.

    gelelim son dakika penaltisina. pozisyonun fotografi penalti duruyor, kabul ediyorum, lakin akan oyunda o cekme kuvvetli bir cekme degil, nelsson harika bir mac cikarirken gereksiz bir is yapti o dakikada. yani mac 2-0 olsa hakem o penaltiyi verirdi muhtemelen, ama 2-1 iken, son dakikada deplasman takimina vermek, pek uygulamada olan bir is degil. futbol kagit uzerindeki kurallara gore oynanmiyor her zaman. biz olsak biz de son dakika soyle pozisyona bol bol itiraz ederdik, yalani yok, ama bu dedigim gercegi de goz ardi etmemek lazim. ayni sekilde ilk devre atiba'nin el pozisyonu da bana gore bu sebepten atlanmis. elle kesiyor atiba, net bir ikinci sari kart olmayabilir, ama buyuk ihtimal mac 0-0 veya besiktas ustunlugunde gitse oradan ikinci sariyi verirdi. gs 2-0 ondeyken o karti vermek, besiktas'i daha kotu durumlara dusurecekti ve biraz terazinin bu tarafina gore karar vermis hakem, penalti pozisyonunu da boyle goruyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın