resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1770
    fatih terim'in oyuncu tercihleri konusunda yaptığı en büyük hata forvet hattını bir türlü oturtamamış olmasıdır. eğer takım gerçekten oturmuş bir oyun oynasaydı(oynadığını iddia edenler var ama kesinlikle yanlış bu) santrafor fark etmeksizin bu takım goller bulurdu. sen eğer henüz oyunu oturtamamana rağmen, bu kadar önemli bir pozisyonun oyuncusunu bulamazsan gol yollarında ve hatta oynattığın oyunda sıkıntı yaşarsın.

    hocaya sezon başında 3 tane santrafor verildi(aslında sadece bu sene değil, önceki senelerde de santrafor sirkülasyonu yerindeydi). bu isimler diagne, muhammed ve halil'di. bakıldığında 3 oyuncu da farklı niteliklere sahip oyuncular. bu oyuncuların üçünü de farklı şekillerde kullanabilirsiniz. hoca oyunun da oturmaması dolayısıyla tek santraforluk mevkiyi sürekli değiştirmeye kalktı. her hafta farklı bir oyuncunun oynadığını gözlemledik. hepimiz manyak olduk burada. inanmayan hafta hafta santraforlarımız hakkında 180 derece değişen entrylere baksın(bunda taraftarın suçu olduğunu iddia etmiyorum). bir hafta halil çok iyi mücadele ediyor o oynasın dedik, diğer hafta diagne gerçek bir santrafordu hepimiz için. sonraki hafta diagne laubali herifin tekiydi, muhammed'in santrafor özellikleri daha etkileyiciydi. ertesi hafta muhammed top almaya üşeniyordu. mısırlı topa dokunamadan maçı bitirdiği için diagne ya da halil oynamalıydı. her hafta bu muhabbetler geçti burada. sonra torrent geldi ve bir şeyi daha farklı yaptı.

    torrent'in yaptığı en iyi iş halil'i gözden çıkarmak oldu. şu an plan açık ve net. muhammed 1. santraforumuz. enerjik ve yıpratıcı. gomis ise 2. opsiyonumuz. tecrübeli ve iyi bir golcü ama yaşı dolayısıyla enerjisi az. halil'in bu ikisinin arasına girmesi için ise performansını yükseltmesi gerek. bu noktada takımın ileri uçtaki oyuncularının performansının ve gol yollarındaki etkilerinin arttığı açık çünkü artık bu mevki oturdu. kısacası "istikrar" kazandık.

    halil kötü bir oyuncu değil. şu an kendisine yönelik eleştiriler, son derece dalgalı ve kaos dolu bir sezon geçiren takımın oyuncusuna getiriliyor. yani böyle bir sezonda halil'i eleştirirken ertesi sezonda da bu şekilde oynayacağını düşünmek yanılgı olabilir. hala yapabildiği iyi işler mevcut fakat şu an için gözden çıkarmak doğru mu diye sorarsanız evet cevabını verebilirim. birileri kurban olmak zorunda. kendisi de son derece doğru bir kurban ne yazık ki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın