resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 1711
    maçı 90 dakika boyunca izledim özellikle yunus'a baktım.ilk yarı fazla etkili olamadı ama maçın 2. yarısına inanılmaz etki etti. ziya erdal denilen futbol düşmanını atılması lazımdı. en azından yunus'a 3 tane net sarı kartlık faul yaptı. oyundan çıkmak zorunda kaldı galiba ufak bir sakatlığı oldu ziya denilen kazmanın faullerden dolayı.

    kendisi ile ilgili analizlerim;

    -kendisine güveni gelmiş, ceza sahasında cevresinde topla çok rahat oynuyor. topla adam geçebiliyor ve sol ayağını cidden çok etkili kullanıyor. kolay kolayda topu kaptırmıyor.
    -fiziksel olarak daha gelişmiş ki bu beklenen bir şeydi. yaşıyla beraber daha olgunlaşması ve fiziksel büyümesi olacaktır.
    - penaltı aldığı pozisyonda ki hareketi inanılmaz akıllıca ve hızlı. defans otomatik olarak reaksiyon vermek zorunda kaldı ki sonucunda penaltı oldu.
    - bizde oynarkende, altyapıda oynarkende ceza sahasında sürekli gol kovalıyordu. bu özelliğini halen kaybetmemiş. iptal olan gol sırasında yine ceza sahasında;https://beinsports.com.tr/...l-vardan-dondu-27954
    - bu maçta fazla göremedim ama topsuz koşularda çok iyi işler yapıyor. sivasspor katı savunma yapmasından dolayı topsuz koşu yapmadı ama topu ayağına her aldığında tehlike yarattı.
    - defansa yardımları yine zayıf bu bizim için handikap olabilir. arkasında oynayan bek oyuncusunun defansı çok sağlam olması lazım ama yunus'un mutlaka geri gelmeleri yapması lazım. eğer kerem yapıyorsa, zamanında onyekuru bile yapıyordu. kendisi bunu yapması lazım ki bu onu bir sonraki seviyeye taşıyacaktır.

    eğer kerem kalırsa diğer kanatta yunus olursa bize çok katkı sağlayacağı şimdiden belli. ben kendisinin ayrıca 4-4-2 formasyonunda ikinci forvet olarak oyacağını bile düşünüyorum ki altyapıda böyle çok oynadı. altyapıdan çıkan bir oyuncudan gelecek sene katkı alacağımız bilmek çok güzel bir olay.

    penaltı pozisyonu;https://beinsports.com.tr/...ario-balotelli-27951

    (bkz: 13 mart 2022 adana demirspor sivasspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın