• 1
    "racing club, güney amerika'nın en efsane kulüplerinden biridir. aslında esas adı racing club avellaneda'dır. avellaneda, başkent buenos aires'in bir liman semti. aynı semtin diğer takımı ise ındependiente. dolayısıyla bu iki takım arasındaki rekabet çok farklıdır.

    hikayenin başlangıcı çok eskilere dayanıyor. racing club, 1915 ile 1918 arası 4 kez üst üste arjantin şampiyonu oldu. 1949 ile 1953 arasında ise hatta toplam 5 kez üst üste şampiyonluğa ulaştı. 1967 yılında ise kıtalararası finalinde iskoç takımı celtic glasgow’u yenerek dünyanın en büyük takımı ünvanını kazanarak adını duyurduğu gibi ezeli rakiplerini kıskançlıktan çatlattı. ve ne olduysa o final maçından sonra oldu.

    racing kulübünün kara yılları başladı. nefret ettikleri rakiplerinin sevincini kaldıramayan ındependiente taraftarları, rakiplerine büyü yapmayı karar verirler. racing club taraftarları dünyanın en büyük takımı olmanın sevincini sokaklarda yaşadığı gece, ındependiente taraftarları gece yarısı gizlice rakiplerinin ünlü "el cilindro" lakaplı estadio presidente perón stadı'na girerek farklı yerlere 7 tane ölü kedi gömdüler.

    ve racing club'un uzun süreli çöküşü başladı. racing'liler, yöneticilerle taraftarlar ele ele verip yıllar süren yoğun aramalara rağmen 7 ölü kediyi bulamadılar. o arayışlar sürerken takım ise günden güne daha da kötüye gidiyordu.
    1967 yılından itibaren 35 yıl hiçbir kupa görmediği gibi 1983'te ikinci lige düştü, ertesi yıl tekrar yükseldi.
    efsane kulüp 1999 yılında iflasın eşiğine geldi. yapılan yönetim değişikliğiyle iflastan kurtarıldı.
    yakın tarihe kadar kedi aramaları devam etti. altı kedi bulunurken, biri hala kayıptı. büyüyü çözmek için papazlar da duruma el atıp statta kendilerini tribünlerden destekleyen yüz bin taraftar ile beraber büyü bozma töreni düzenledi fakat nafile.

    tek çözüm son kediyi bulmaktı. 2001 yılında racing takımının başına eski futbolcu reinaldo merlo getirildi. merlo'nun teknik direktör olarak ilk icraati kararlı bir şekilde büyünün üzerine gitmek oldu. büyük çaplı aramalar ile zeminin yanı sıra, 1967 yılı ve sonrasında stadın çeşitli yerlerine dökülen bütün betonları ağır iş makinalarıyla yıktırdı. ve bu girişim sonucu nihayet son kedi de bulundu.
    kedinin bulunmasıyla büyü de sona ermişti ve aynı yıl (2001) racing club arjantin'de şampiyon oldu. adını kulübün tarihine kurtarıcı olarak yazdıran efsane merlo'nun ise heykeli dikildi."

    (bkz: racing club)
    (bkz: ındependıente)
    (bkz: ilginç futbol olayları)
    kaynak:
    https://www.transfermarkt.com.tr/...usu/view/news/345689
App Store'dan indirin Google Play'den alın