resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 1823
    büyük haksızlık yapılan kişi.

    benim en ofsayt entrylerimden biri kendisi hakkında. yani aslında kendisine çok da destek verdiğim söylenemez. ama iki noktada hakkını vermek lazım.

    1- geldi geleli değişim yok. tamamen taraflı ve iyi niyetli olmayan bir yorum. galatasaray kendisi geldikten sonra adım adım hücum press vs. bir çok huy edinmeye başladı. elbette ki bunu hemen 90 dakikaya yayması ya da her maç oynatması mümkün değil; ama bir açıklaması oldu hangi maç sonu olduğunu hatırlamıyorum ''bazı şeyleri değiştireceğiz.'' tarzı tiki taka vs. ezberleri dışına çıkacağının sinyallerini vermişti. o zamandan beri takımda gözle görülür sistem değişiklikleri var. zaten daha gelirken pragmatist değil öğretici hoca olduğunu herkes yazdı çizdi. tek amacı skor almak olan bir hoca arıyorsan torrent'i neden getirdin diye yönetime sormak lazım.

    ha bahsettiğim hususlarda harika iş çıkardı ya da devrim yaptı demiyorum. gönderilse ''neden?'' demem. ama şu ana kadar işinin hakkını vermeyen, antipatik ve savsakcı biri olmadığını kanıtladı. iyi niyetli. yerine pereira gibi bir yürüyen ego gelse mesela neler olurdu?

    2- fatih terim'i taklit etti demek de yine biraz ayıp. elbette gruplarda namağlup çıkan takımın oyununu analiz edecek ya da devam ettirecek. bence bunu yapmak yerine kendi kendine bir şeyler icat etmeye kalksaydı tamamen o zaman adama saydırmak lazımdı. ki torrent'in yaptığını yapmak yerine ''benim borum öter tamamen başka taktik oynatacam'' diyip 3-4 yese ''napalım karşıdaki barça'' diyip işin içinden sıyrılacak özellikle yabancı hoca sayısı çok daha baskındır. adamın umrunda olmaz basar gider en kötü parasına bakar. bu demek değil ki torrent tamamen fatih hoca'yı taklit etti. barcelona'da yıllar geçirmiş, ve muhtemelen barça'yı takip etmeyi de bırakmamıştır. dün oynattığı futbol fatih hoca'dan belli yerlerde farklıydı. en basitinden torrent mohammed'i hedef adam olarak oynattı. terim, halil'i oraya çekip halil topu önüne alabilirse patlasın gitsin oynatmaya çalışıyordu. torrent sırtı kaleye dönük, fatih hoca yüzünü kaleye dönmeye çalışan bir forvetle oynadı avrupa'da yani. yine terimball'da daha hızlı çıkmaya çalışıyorduk. dün daha kontrollü topu bir şekilde beklere döndürerek hücum başlattık. yani hucüm setlerini stoperler değil bekler kurdu. yine sahayı daraltmaya çalışmamız da bence xavi barçasına dönük bir önlemdi ve dün bunu başardığımız için barça kısır kaldı.

    (bkz: 10 mart 2022 barcelona galatasaray maçı)

    özetle iyi niyetli ve yatmaya gelmemiş bir adam. iyidir kötüdür yeterlidir değildir bunlar ayrı meseleler. ama bu gözler 3 büyüklerde ne hocalar gördü. prandelli gibi kariyerli olup da son iki senede gruptan çıkan takımı alıp tüm taşlarıyla oynayıp her maç 4 yediren adamlardansa guardiola'nın yardımcısı bilmem ne havada kalıyor.

    ki yine belirtmek isterim torrentçi değilim. geldiğinden beri yer yer çok ağır eleştirdiğim entrylerimde görülüyor zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın