• 470
    avrupa'da oynadığımız futbolu türkiye'de oynayamamızın en büyük sebepleri, hak yiyip gak diyen eyyamcı topluluğu. gegenpress'in ana noktası topu kapmaktır yani tackle'dır. bu topu rakibin oyun kurucularından yani stoper ya da 6 numarasından kapılması gerekiyor zira rakip kaleye en yakın oynayan oyuncular dolayısıyla topu ilk kullanan oyuncular onlar. avrupa'da kadife ayaklı ve kariyeri boyunca oyun kurulumu ve alan parselizasyonu üzerine eğitim görmüş oyuncuların üzerinden geçiş oynayabiliyoruz ancak türkiye ligindeki tahta bacaklı güreşçilerden topu kazanıp oynayamıyoruz, çok mantıklı gelmiyor.

    bizim burada bu oyunu oynayamamış olmamızın en büyük nedeni bu herifler. biz topu kazanıyoruz kazanmasına da hakemler düdükle kademesine giriyor hemen. orta hakem göremezse var giriyor. attığın nizami gol ya da girdiğin gol pozisyonu bir şekilde iptal oluyor. rakiplerimize ise tam tersi bir tolerans var. geçen sene beşiktaş yugoslav faulü ve billong ile şampiyonluk kazandı. normal şartlarda o uzay takımının her maçı 9 kişi tamamlaması gerekiyordu.

    eklemeden de geçmeyeyim hakemlerin bu faul olmasa bile düdük çalma huyundan geçmişte selçuk inan günümüzde marcao da çok yararlanıyor. gerçi marcao ve selçuk o faulleri avrupa'da da bir şekilde alabiliyor ancak buradaki kadar sık değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın