resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 9880
    ünal aysal’ın en çok eleştirildiği konular sırasıyla sneijder transferi, tarık çamdal transferi, selçuk ve burak ile sözleşme yenilenmesi, fatih terim ile yolların ayrılması, hajroviç transferi, borçların artışı mevzusu.

    2010’da seri a, şampiyonlar ligi şampiyonluğu ve dünya kupası finali oynayan balon dor ödülünü haketmesine rağmen kazanamayan sneijder’i 28 yaşında sadece 7.5 milyon euro’ya transfer etmiştir. şöyle düşünün o dönem fatih hocanın çok istediği amrabat’ı kayseri’den 8 milyon euro’ya almıştık. yıllardır hoca kaka’yı istedi niye alınmadı olayı üzerinden eleştirenler amrabat transferini unutuyorlar. ayrıca hocanın istediği kaka’nın kariyerinin devamını da gördük, sneijder son 15 yılda gelen sansasyonel yıldızlar içerisinde en başarılı transferler diyebiliriz.

    tarık çamdal transferi ile ilgili unutulan olay yerli sınırı meselesi 6+0+4 gibi türk futbol tarihinin en saçma yabancı sınırlaması vardı. yabancı oyuncu tribünde oturuyordu. yerli oyuncular fahiş fiyatlara gidiyordu. ligde potansiyelli olan dört sağ bek vardı. tarık, veysel, salih ve şener galatasaray o dönem üç tanesini aldı fakat aşı tutmadı, verim alınamadı. o dönem fenerbahçe’de serdar kesimal, hasan ali kaldırım, şener özbayraklı gibi isimlere ciddi bonservisler ödedi ve bekleneni alamadı.

    yerli oynatma zorunluluğu nedeniyle burak ve selçuk ile zamlı sözleşmeler imzalandı, bu da o dönem için gayet doğaldı, çünkü iki oyuncuda o dönemde gayet formdaydı fakat ilerleyen dönemde performansları düşünce maaşları göze batmaya başladı. yerli kontenjanı maalesef elini kolunu bağladı.

    fatih terim mevzusu tamamen başkanın ego savaşından kaynaklandı, fatih hocayı eleman olarak gördü, bu dışarıdan bakıldığında normal bir şey gibi görünse de fatih terim’in haketmediği bir yaklaşımdı, yıllarını verdiği kulübün normal bir çalışan gibi görmesini fatih hoca kaldıramazdı. ego savaşı’nda kazanan olmadı kaybeden galatasaray oldu. fatih terim kanlı bıçaklı olduğu tff ile gülerek pozlar vererek anlaştı sonu mahkemelik oldu. ünal aysal ise arkasına desteği alamadığı için başkanlıktan çekildi. fatih terim’in gönderilişinde bir taraf kesin suçlu demek bana absürt geliyor, iki tarafında suçlu olduğu noktalar var.

    hajroviç, endoğan, burdisso transferlerinin olduğu dönem galatasaray tarihinin en kötü transfer dönemlerinden birisidir. özellikle hajroviç ve endoğan transferlerinin yerli kontenjan nedeniyle yapılmış olması ayrı fiyaskodur. hajroviç’in bedavaya gitmesi ayrı bir fiyaskodur.

    borçların artışı mevzusunda ise yabancı para birimi borçlarını kur sabitliyerek tl’ye çevirdiği için belkide şu an borcumuz 2-3 kat artacakken artmamıştır, bu konuda teşekkürü hak etmektedir.

    özellikle bayan ve erkek basketbolda uzun yıllar sonra başarılar gelmiştir. masa başında başkanlık koltuğunun hakkını tff’ye karşı cidden vermiştir. kadıköy şampiyonluğunda karanlıkta alınan kupada dik duruşunun etkisi vardır. 17 hazirsn duruşu türk spor tarihinde bir milattır.

    başkanlık düşüncesi varsa önemli olan kendi isminden çok yönetimidir. çünkü gerek mustafa cengiz’in ikinci döneminde gerek burak elmas yönetiminde gerekse ünal aysal’ın ikinci döneminde yönetimin güçlü olmamasının dezavantajlarını gördük. yönetim kurulu iletişim konusunda(tff ile, taraftar ile, takım ile) ne kadar iyiyse o kadar başarılı olduk. bu seneki başarısızlığın en önemli sebebi de bu tff ile kopuk bir iletişim, taraftar kötü sonuç sonrası bilgilendirilmiyor, takım içinde aile ortamı yok. sezon başı marcao kerem kavgası, arda’nın kadro dışı kalması vs birçok şey yazılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın