• 20
    diger ülkeleri bilemem ama ülkem hakkinda bir degerlendirme yapabilirim.
    1. eskiden sokaklarda oynanabilen futbol artik maalesef sadece parasini verince gidilen halı sahalar veya futbol kurslarında oynanabiliyor sadece. ülkede çocukların parasız rahat rahat top oynayabilecekleri yer kalmadi. belki okul bahceleri.
    2. yeni nesil tamamen eve kapanmis durumda. ınsanlar çocuklarını tek baslarina disariya salmaya korkuyorlar. dolayısıyla mahalle maci vs gibi seyler olamiyor. çocuklar maalesef eve tıkılıp kaldilar.
    3. futbol izlemek para ile artik. hem de baya para. ınsanlar tuttuğu takimin macini izlemek istese kahveye gitse 15 20 lira para istiyorlar. e malum ekonomik durumlar da yetersiz.
    4. futbol izlemenin asıl ayağı olan stadyumda mac izlemeyi de sagolsun federasyon ve kulupler ortaklasa bitirme noktasina getirdiler. kulupler koyduklari anlamsiz bilet fiyatlari ile insanlari stadyumdan uzaklastirdi. zenginler gelsin modeline dönüştürdü oyunu. tff de sacma sapan passolig zimbirtisini getirerek insanlarin stadyuma gitmesi icin cok gereksiz islerle uğraşmasini istedi.
    oysa eskiden okul harcligi ile bile gidilebilen, bilet bulabilmek icin sabahtan sıraya girilen, kofte ekmek yenilen, kafada kagittan sapkalar ile gittigimiz eski ama icten stadyumlarımiz vardi bizim.
    5. ligde oynanan futbol zevk vermiyor. eski maclarin özetlerini izlerseniz arada ne demek istedigimi anlarsiniz. teknik, taktik olarak yine belki cok vaatkar degildi ama her an birsey olabilir heyecanı vardi her daim.
    6. eskiden de hakemlere kizilirdi ama bu kadar aleni ve sistematik hakem mevzulari gorulmez, konusulmazdi. erman toroglu ile baslayan sürekli hakemlerin konusuldugu programlar yuzunden ve tabii buna yaptiklari ile destek olan tff ve hakem camiasi yuzunden futbola olan guven tamamen bitti.
    7. devir internet devri. devir sosyal medya devri. devir gençlerin konsantrasyonunun cok daha kisa surdugu bir devir. sizin liginizin dogru duzgun sosyal medya platformu yok. liginize dair dogru duzgun videolar; genclerin, cocuklarin ilgisini cekecek sekilde icerikler yok. pazarlamaya dair birsey yok. e yeni nesil sen ben gibi degil. onların dünyası etkilesim dünyası. sen etkilesimlerini dogru yapmazsan ligini de pazarlayamazsin.

    kisacasi değişen dünyaya ayak uyduramayan her sey gibi ulkemizde de futbol bitiyor. ve maalesef kimse gercek anlamda tedbir almiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın