• 12
    kendi ilgimin de azalmaya başladığını fark ettiğimden beri üzerine düşündüğüm konu.

    ben kendi kendime şöyle bir çözüm buldum: önceden, türkiye süper ligi maçlarını kaçırmadan izlerdim. en azından 4 büyüklerin maçlarını ve o hafta gözüme kestirdiğim 1-2 anadolu takımı maçını izlerdim. hatta 1.lig maçlarını da benzer şekilde.

    ancak zamanla, galatasaray ve fenerbahçe gibi takımların hem idari hep de sportif olarak kötü yönetilmeleri ile soğuma başladı. uzun zamandır bu rekabet yok bence ve o rekabet olmayınca da türk futbolunun izlenebilirliği düşüyor. tabi buna, ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum da eşlik ediyor. iyice dibi görüyoruz. iyi futbol izlemek, izlenen şeyden keyif almak hayli güç.

    ben de çözümü, bu ülke futbolu ve liglerinden biraz olsun uzaklaşmakta buldum. zaten aşağı yukarı 20 senedir maçlarını izlediğim liverpool'un yanına; diğer premier lig maçlarını, avrupa liglerinden gözüme kestirdiğim leverkusen, milan, inter, hoffenheim, verona, dortmund, marsilya vs maçlarını ekledim. bunlara ek olarak sadece taraftarı olduğum galatasaray maçlarını izliyorum türkiye'den. o da ızdırap olmaya başladı ya neyse.

    bu kararı aldıktan sonra fark ettim ki sorun bizim ligde ve ülkede. evet, jenerasyon farkı nedeniyle dışarıda da var ilgi azalması ama çok daha az bize göre. çünkü adamlar keyif alıyor, hala kaliteli futbol izleyebiliyor. yaşam standartları yüksek ve daha bir sürü şey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın