resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 1209
    hangi motivasyonla ısrarla savunulduğunu anlamakta güçlük çektiğim futbolcu.

    bu başlığın altında yer yer younes belhanda'ya benzetenler de oluyor. ne söylemek istediklerini anlıyorum, belli ölçüde hak da veriyorum ama şunu söylemezsem içim rahat etmez, younes belhanda ile cicaldau'yu kıyaslamak belhanda'ya çok ciddi haksızlık etmektir. bakın bunu belhanda'yı beğenmeyen ve belhanda yüzünden samimi arkadaşlarımla sık sık tartışmış bir taraftar olarak yazıyorum. "o bonservis ve yıllık ücreti verirsen kim gelse belhanda'dan daha iyi oynar" diyen biriydim. ne yalan söyleyeyim belhanda'yı çok da antipatik bulurdum. ıslıklamadım ama ıslıklayanlara da niye ıslıklıyorsunuz demezdim. o derece negatif bakıyorum adama. bunları yazıyorum çünkü hayal kırıklığının boyutunu göstermek istiyorum.

    belhanda neyi yapıyordu? blokların arasına girip pas dağıtıyordu, daha önemlisi "pas almasını" iyi beceriyordu. fiziksel olarak rakip orta sahalara diş geçiriyordu, çünkü çok fitti. ikili mücadelelerde kolay yenilmiyordu. çok basit top kayıpları yapsa da yeri gelince bir kilit pasla tüm rakip savunmayı oyundan düşürebiliyordu. nadiren kullansa da çalım atma özelliği vardı. son olarak oyunun defansif yönünde de disiplinliydi. bakın bir belhanda "antisi" olarak aklıma gelen pozitif özellikler bunlar. soruyorum şimdi cicaldau bunlardan hangisini yapabiliyor? yine soruyorum, bunlardan hangisini yapacak ışığı veriyor size?

    belhandacı arkadaşlar da bazen belhanda'yı oynatmak için "x,y,z" topçular da lazım diyordu. onlara da karşı çıkıyordum ama cicaldau için falanca teknik direktör, filanca sistem, x,y,z profilde topçular olmalı türünden taleplere gerçekten hayret ediyorum. cicaldau'ya özel başkan da seçmeye kadar gidecek bu iş yakında.

    cicaldau'nun yetenek seti çok kısıtlı. kabullenmek istemediğiniz gerçek bu. çocukta sandığınız kadar yetenekli değil. romanya milli takımı maçlarını da açın izleyin. orada da ianis ve stanciu gibi "yetenekli" orta sahaların arkasında süpürücülük yaptırıyorlar çocuğa. küçümsemek için demiyorum. craiova gibi dandik bir takımda 10 numara oynadığı için 10 numara olduğu yanılgısına düşülmesin diyorum sadece. tivibuspor'a konuşan rumen gazeteci cicaldau daha çok aytaç kara tipinde oyuncu denince hayretler etti bizimkiler. hatta galatasaray onun için çok erken falan demişti. linç yedi tabii. ne diyeyim. istatistikçi abiler, sinan yılmaz'lar falan daha iyi biliyordur bu işleri. biz cahiliyiz bu sporun. cicaldau da rumen barella zaten.

    son olarak cicaldau hayranları 6.5 milyon euroya istediğimiz zaman satarız diyorlar genelde. önümüzde yaz transfer dönemi var, merakla bekliyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın