resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 1207
    bana göre kendisi galatasaray'ın orta sahasındaki en potansiyelli oyuncudur. lakin bu demek değildir ki kendisi rezalet oynamıyor. daha önceki bir çok entry'de de dediğim gibi takımda lider özellikli oyuncu yok ve çoğu kişi görev adamı. cicaldau'da bu görev adamlarından birisi, üstüne üstlük yanlış rolde kullanılıyor.

    ilk geldiğinde oyunu onun üzerine forse edip sürekli orta sahanın merkezinde buluşturuyorduk ve istatistiklere bakarsak zaten kendisi topla merkezde buluştuğunda maç puanı 7.0 ve üstü olmuş ve o maçların çoğunu kazanmışız. ve o maçlarda ortadan kanatlara da, forvete de yeterli şekilde dağıtıyordu burada morutan'a attığı ters topları görünce herkes inanılmaz yetenekli oyuncu demeye başlamıştı bile. tek top oyununu hatırlatmama gerek yok zaten. fakat son zamanlardaki maçlarda ısı haritasına bakarsak kendisi half-space ve channel/kanat kısmına sıkışmış durumda. sağ bekte elimizdeki oyunculara baktığımızda ise hiçbiri tek top/dokunuş oyununda başarılı olan oyuncular da değil e onları da kaçıramıyoruz kanaldan. üstüne üstlük adam akıllı koşu atan biri olmayınca haliyle arkadaşımız casper'dan hallice performans gösteriyor. şimdi biz bu adamdan ne bekleyelim orada? tek başına topu alıp 5 kişi çalımlayıp kilit pas atmasını istiyorsak o oyuncu bu oyuncu değil.

    şimdi diyenleriniz olacak e kardeşim orta sahaya çeki düzen versin şu bu diye, işte karakter ve tecrübe burada devreye giriyor. kendisi belli ki daha o noktada değil, ha kaldı ki mevcut oyun planı ile bunu yapması yine imkansız çünkü bizim pozisyon alışımız çok yanlış. burada tüm takımın analizini yapmaya gerek yok ama sizin dm oyuncunuz stoperlerin arasına giriyorsa ve iki merkez oyuncunuz her maçta orta sahada 2v4 overload yiyorsa takım dağılımı da taktiği de sorunludur.

    işin kısası sizin anlayacağınız bu arkadaşın bu performansı bana kalırsa bizim oyun planımız merkezden gitmeye değişmezse böyle hayalet gibi devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın