resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 1724
    5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçısonrası yine sağdan soldan duyulanlarla eleştirilen teknik direktör. sonuçta maç kaybedildi, eleştiri olsun ki gelişme olsun. bunda herkes hem fikirdir ve bu herkes için geçerli ancak bunu kötü niyetli yaparak, bazı noktaları da çarpıtmamak gerek. ki maalesef çoğu durumda yapılan o. önce iki noktayı açığa kavuşturup sonra teknik-taktik konuşmasına geçelim:

    1- "bu takımı ben kurmadım." sözü bolca eleştirilmiş. ancak torrent bunu ilk defa söylemedi ki. bakın 2 mart 2022 tarihinde, maçtan 3 gün önce, bein'e verdiği röportajda torrent ne demişti:

    "bazen sistem ile stili karıştırıyoruz. taktiksel, sistem olarak bakarsak bunu takımdaki oyunculara göre yapmak gerekiyor. çünkü bu takımı oyuncu olarak biz kurmadık. zeki davranıp takımın bol kaliteli oyuncuya sahip olduğunu görüp onları doğru şekilde kullanmamız gerekiyor."

    kaynak: https://www.galatasaray.org/...ozel-bir-kulup/50525

    o zaman tepki çekmemiş bu söz, 5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçısonrası ağır eleştiri aldı. bir de 3 gün önce "takımdan memnunum", 3 gün sonra "bu takımı ben kurmadım" diye görselleri falan yapılmış. güzel algı çalışması- ki epey de işe yaramış gözüküyor. ha hepsini bir kenara bırakıp söylenen yargıya baktığınızda dahi hiçbir sorun yok bu arada. "bu takımı ben kurdum" demesi yalan beyana girerdi. haliyle olanın, durumun beyanı.

    2- futbolcuları için “ne bulduysak o.” demiştir. swh. şimdi bu lafı bir yerde gördük, buraya yazdık ve altını güzelce döşeyip, torrent'e ağzımıza ne gelirse söyleyip, stresimizi attık. ama onun öncesinde basın toplantısının tamamını tek parça bulabiliyor musunuz lütfen bir arayın. şayet bulduysanız izlediniz mi bir düşünün. sonra bu laf nerede nasıl ifade edilmiş değerlendirelim. aslında bu lafı oyuncuları yermek için değil bilakis duurmlarına üzüldüğü için söylediği anlaşılıyor. çünkü her hafta ısrarla "şu neden oynamadı?" diye soru geliyor. kaldı ki kadroda çok fazla oyuncu olduğunu zaten maçtan önce de söyledi. bakın buyrun:

    "sürekli kim yoksa onu soruyorsunuz. ben karşılaştığım kadro ile ilgili konuşayım. ilk defa bu kadar çok sayıda oyuncuyla karşılaştım. 28 tane sahada, 4 de kalecimiz vardı."

    5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçıöncesi domenec torrent

    maç öncesi söylediği bu sözleri de tepki çekmediği gibi bilakis genel olarak doğru tespit olarak yorumlanmıştı. ki doğru da. ama yine her nedense 5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçısonrası dayandı, döşendi.

    yani aslında her iki cımbızla çekilen sözün söylenme nedeni aynı: sürekli kadro ile ilgili sorulan sorular. torrent de haliyle kendi kurmadığı (çünkü realite bu) kadro ile ilgili açıklama yapıp, cevap vermekten sıkılmış gözüküyor. yaptığı seçimlerin gerekçesi olduğunu ifade edip açıklıyor zaten: antrenman performansı, rakip vb. ama hala şu neden oynamadı diye sorunca cevabı böyle veriyor. çünkü benim oluşturmadığım bir oyuncu fazlalığı bulduk, benim için seçim yapmak zor ve birileri dışarıda kalmak zorunda. hatta ekliyor: "yazık, burada olmayı hak eden bazı oyuncular burada olamıyorlar." kendi ağzından dinlemek isterseniz kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=7lAMBgD35Zc

    şimdi işin magazini ve çarpıtmaları bittiyse gelelim oyun hakkındaki konuşmalara. bir kere ben de beklediğim performansı sahada göremediğimi ifade etmeliyim. sebep ne olursa olsun, takımı sahaya odaklamak konusunda eksiklik olduğu belli idi ki bu da teknik adamın bu işi yeterince yapamadığını gösterir. özellikle maçın ilk yarısı orta alandaki inanılmaz kopukluklar da. bakın bu tür eleştirilerde bence hiçbir sakınca olmamalı. ama gelip de futbol ile en ufak bağdaşma olmadan hakaret içerikli ifadeler kullanmak bana göre çok yanlış. her şeyden öte ayıp. bazı sözlerin bu kadar kolay ağızdan çıkmaması, yazıya dökülmemesi gerekir. torrent'e burada söylenenleri inanın ben şu an örneklendirmekten rahatsızlık duyuyorum. o yüzden pas geçip oyun açıklamasına döneceğim:

    - takımı iyi hazırladığını düşünüyor ama ilk 20 dakikalık performans için o da benim için de "hayal kırıklığı. sahada sanki çalıştığımız hiçbir şeyi anlamamış gibi hareket ettik " dedi. ilk yarıda taktiksel anlamda iki eksikliğe vurgu yapıyor: 9 numara ve ön libero. bafe çok geriye geldi, orta alanda kendi boşluklarımızı öldürük, geçişleri sağlayamadık. hepsi doğru tespit ama sonuçta bu eksilik 20 dakikada maçı bitirdi bizim adımıza.

    -ikinci yarı bu iki major hatayı düzelttiklerini söylüyor. "daha iyi bir takım vardı sahada" diyerek. bu noktada da son paslar ve atak sonlandırmada doğru işler yapamadığımıza değindi. bu da doğru tespit. ama yine bunun yapılamama nedeni teknik direktörün sorumluluğunda. bu da diğer bir eleştiri noktası.

    -sonucunda ben 5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçındaki en büyük eksikliğinin takım motivasyonunu sağlayamamak olduğunu düşünüyorum. oyuncuların, belki de torrent'in de aklının barcelona maçında olduğunu maç sonu demeçlerinden rahatlıkla görülebilir. torrent'i bu noktalardan veya futbolla ilgili eleştirelim. ama hakaret futbol eleştirisinini bir parçası olmamalı. ne torrent ne başkası için. önümüzdeki10 mart 2022 barcelona galatasaray maçında ne yapacağımız ise tam bir merak konusu.

    edit: 5 mart 2022 konyaspor galatasaray maçı sonrası açıklamaları için (bkz: ne dediler/#3347256)
App Store'dan indirin Google Play'den alın