• 74
    bu transfer döneminin varolusunun esas amacinin, takımda ekstra sakatlıklar, hastalıklar olursa o mevkiler için oyuncu almak oldugunu düşünüyorum. bizim gibi plansız, programsız, sistemsiz takımların neredeyse komple sil baştan takım kurma ya da neredeyse takımın yarısınin beklenen performansı karsilayamadigi için oyuncu bakmak oldugunu düşünmüyorum.

    takımında 2 forvetin varken 3uncusunu sezonluk kiralayıp istediğin performansı alamayınca, 1 forvetinin sözleşmesini askıya alıp 4uncu forvet olarak yabancı bir forvet transfer ediyorsun.

    ya da as kalecinin arkasında 3 kaleci daha varken 2.kalecini yollayıp, 1.kalecinin yaşadığı sakatlık sonrası diğer 2 kaleciden rezalet ötesi performans alınca, 4uncu kaleci olarak yabancı bir kaleci daha transfer ediyorsun.

    ya da orta sahanda hem nicelik, hem nitelik anlamında eksikler varken sen gidip esas lazım olacak oyuncuyu değilde, elimdeki taylan' in muadili olamayacak olan yabancı bir orta saha daha alıp geliyorsun.

    futbol şov ve rant oyunu haline geldi son 20 yılda. ama bizim gibi ülkelerde işin şov kısmını attık sadece ranta odaklandık! kim ne kadar daha fazla yiyebilirim ya da kişisel reklamımı yapabilirim derdine düştü. eğer olurda yönetime futbolumuzun gelişmesini isteyen bir insan evladı gelirse, hem yıl içerisinde teknik direktör transfer sınırına, hemde ara transfer döneminde transfer edilecek oyuncu sayısına bi sinir getirmeli. mesela bir kulüp yılda en fazla 2 teknik direktör ile çalışmalı. 3uncusu ya hiç olmamalı ya da federasyona ciddi paralar ödemeli bunun için. oyuncu transfer sayısı da 1 olmalı maksimum. herkes planlamasını, oyuncu tercihini, daha geniş dönem olan ve sezonun baslamadigi yaz transfer döneminde adam akıllı yapıp bitirmeli. fırsat transferi olarak görülen isimler için ise yaz transfer döneminden itibaren geçerli olmak üzere sözleşme imzalanabilmeli.

    tamam taraftar olarak sabırsızız diyoruz ama yöneticilerde bunu kullanıp futbolumuzun icinden geçtiler, cılkını çıkardılar be.
App Store'dan indirin Google Play'den alın