• 29
    https://twitter.com/...130681556549641?s=21

    teknik direktörümüz domenec torrent’in değindiği durum. kendisi mükemmel bir açıklama yapmış. yıllardır dilimde tüy bitti. fazla oyuncunun zararları yararlarından kat kat daha fazladır. biz senelerdir 28 kişi altı kadro kurmuyoruz.

    bu durum en çok antrenmanları etkiler. 30 kişinin antrenman yapması ile 22 kişinin antrenman yapmasının inanılmaz bir farkı var. daha az kişi ile antrenman yapılması ile oyuncular daha fazla gelişir. ayrıca senelerdir 4 tane kaleci ile sezona başlıyoruz. arkadaş bu nedir ? rotasyonun en az olduğu mevki zaten kaleci mevkisi. hadi bir sakatlık olsun diyelim bir tane de yedek kaleci koyarsın. ekstradan altyapı kalecileri. bütün dünyada durum bu.

    yani hangi takıma bakarsanız bakın kadroda ki oyuncu sayılarını göreceksiniz. manchester city bu sezon 60’dan fazla maça çıkacak. adamlar tamı tamına 19 kişi ile sezon başından beri mücadele ediyor. bakın ironi değil bu gerçekten bakın 2 tanesi kaleci olmak üzere 19 tane oyuncuları var. manchester city’nin durumu olmadığı için mi 19 kişi ile maçlara çıktı ?

    fatih hoca maalesef belki kullanırım diye önüne gelen topçuyu galatasaray’a getirdi. yani bu takımda 3. solbek 3. sağbek diye kavramlar çıktı. emre taşdemir’i 3. solbek yaptık. mariano ve linnes varken gittik şener’i aldık 3. sağ bekimiz olsun diye. geçen seneyi 8 tane kanat oyuncusu ile bitirdik. yani dünya da eşi benzeri örneği yok bu durumun. 2021-2022 sezonuna ise omar hariç 30 oyuncu ile başladık yine. her sezon da bu durum böyleydi. hatta kadromuz yeri gelince o kadar şişik oldu ki nagatomo, muslera, emre akbaba gibi bazı oyuncuları kadroya bile dahil edemedik.

    geldiğinden beri torrent’i eleştiriyorum ama çok önemli bir noktaya değinmiş. kadro derinliğinin fazla olması her takıma çok zarar verir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın