resim
Ümit Öztürk
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 317
    (bkz: 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçı)

    ilgili maçtan sonra, galatasaray sözlükte galatasaray lehine hatalar yaptığı söylenerek eleştirilen hakem. iki maç kazanınca yine objektifliğimiz tuttu...

    verdiği penaltılara "fatih hoca olsaydı vermezdi" demek rakiplere malzeme vermemize sebep oluyor. ne diyor rakipler; galatasaray kümede kalsın diye hakem penaltı uyduruyor diyorlar. siz de destek oluyorsunuz farkında olmadan, bravo beyler.

    penaltılara bakalım... ilk penaltıda gomis topu kafayla arkadaşına indiriyor. bu esnada kaleci ise kalesini terk etmiş ve topu uzaklaştırmaya çalışıyordu ama topa hiçbir şekilde müdahale edemiyor, tamamen gomis'in kafasına iki eliyle tokadı yerleştiriyor. gomis gibi fiziki bir adam bu müdahale sonucu yere yapışıyor. ki amacı penaltı almaya çalışmak değil, düşürülüyor adam bildiğin. penaltı olması için daha ne lazım? allah korusun gomis'in bir yeri mi kırılmalıydı?

    ikinci penaltı. yine kaleci. kerem ara pasa koşuyor, kaleci açılıyor. kerem akıllıca bir hareketle sağ ayağıyla topu sol ayağına geçiriyor ve kaleciyi geçiyor. top kerem'in sol ayağında, kaleciyi geçmiş vaziyette ve çaprazda olmasına rağmen kale boş, kalecide yerde ve o esnada bir arkadaşına pas atsa bomboş kaleye gol arttırmış olacaktı. ancak kayarak gelen kaleci kerem'in sağ ayağını yerden kesiyor ve onun düşmesine neden oluyor. hayır, kerem burada neden kendini yere atsın? kale boş, hem kendi gol atabilir hem de attırabilir. ama adam ayakta kalamıyor çünkü düşürülüyor. ne olması lazımdı penaltı olması için? allah aşkına anlatın da bilelim kardeşim.

    gelelim rize'ye yapılan haksızlıklara(!). öncelikle gedson isimli kişi, rüzgar esse yere kapaklandı. 13-14 faul yapıldı. yine objektiflik gereği onu anca faulle durduğumuz yazılıp çizildi burada. hadi ya? yahu, basketbol bile daha temaslı oyundu. bu çubuk kraker bacaklı gedson isimli şahıs rüzgar esse yere kapaklanıp durdu. sağolsun ümit öztürk de bu büyük yeteneğin yere kapaklanmasına dayanamadı, bacağı yere çarpıp her "uf" olduğunda faulü çaldı. eskinin efsanesi şimdinin ünlü komedyen bülent korkmaz gibi soralım; aynı fauller bize yapılsa verilir miydi?

    kırmızı kart... sarı kartı olan futbolcu, duran top esnasında nelsson'un eline sert bir şekilde tokat indiriyor. hoş, bence de sarı kart ağır. ne yapmış adam yumruk mu atmış? göğsüne tekme mi atmış? alt tarafı kameradan bile fark edilir şekilde sert bir şekilde tokat atmış. futbol kardeşim bu, ne sarı kartı? objektif olun beyler bayanlar...

    rizesporlu futbolcular her yere yatıp zamana oynadığında ümit öztürk müsaade etti. ve bize oldukça basit sarı kartlar çıkardı. hele mustafa mohammed ilgili maçta bir sarı kart gördü ki akıllara zarar. adam temas bile etmeden sarı kart gördü. emre kılınç'tı yanılmıyorsam, sabit duruyordu ve rizeli oyuncu üstüne yüklenip sert düştü. orada da emre kılınç sarı gördü.

    ama unutmayın, biz büyük objektif galatasaray taraftarıyız. hakem bey, doğru da olsa bir maçta galatasaray'a iki penaltı verilebilir mi? biz büyük takımız. eğer bir yeri kırılan oyuncumuz yoksa pozisyonda, ikinci penaltıyı veremezsin. çünkü objektifiz. tez düdüğü astırıla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın