resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 2763
    rizespor’da kiralık olan bjk’li orta saha oyuncusu..

    çok uzun yıllardır galatasaray’ı seyrederim. hiçbir zaman galatasaray futbol klübünün dönüşümlü olarak rakip bir futbolcuya sistematik fauller yaptığına tanık olmadım.
    (bkz: 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçı) sırasında
    en az 7-8 oyuncumuz, bir kısmı kartlık olmak üzere sakatlamaya yönelik fauller yaptılar.
    torrent’in bunu yaptırdığını zannetmiyorum. en fazlası “ileri çıkışlarında, geçiş oyunlarında ona dikkat edin” falan demiştir. galibiyet için yaptılar denilemez. seyirci hedef gösterdi değil. belki hepsinin toplamı, ama sakatlamaya yönelik ve dönüşümlü olması düşündürücü.
    ya oyuncular “ hepiniz bir gedson etmezsiniz” laflarından hırs yapıp, bir de üstüne başlar başlamaz golü atınca, bilendiler.
    ikinci bir olasılık var. yönetim , el altından “ daha da beceriksiz ve kötü niyetli” gözükmemek için bazı oyunculara “bitirin onu” diye haber yollatırdı. evet, uçuk komplo teorisi olarak kulağa geliyor ama on yıllardır galatasaray’da olmayan bir garip durumdu. normal taktik olarak pek değerlendirelemez.

    galibiyete toz kondurmak için yazmıyorum. iyi oldu, süper oldu, maçtan zevk aldım. her türlü olumsuzluğun rize’ye rastlaması şahane oldu. daha beter maçlar kaybetsinler ve düşsünler. galatasaray 3 puanı hakketti. van hannold’un golleri bu ligin üstündeydi. küme düşme geyikleri bitti . bunlar çok güzeldi ama yukarıda yazdığım durum kafama takıldı.

    artık gedson’un peşini bırakalım ve bu meseleyi büyütmeyelim. bjk’ye para kazandıramaz çünkü alış-satış şartları ağır. şampiyon da yapamaz çünkü bjk’nin orta sahası zaten iyi, problem başka yerlerde. başka mevkilere harcamaları gereken bütçeyi, gedson’a harcadılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın