• 50
    (bkz: sanılanın aksine)
    ben daha önce yapmış mıyım bunu bilmiyorum da, sözlüklerin en vazgeçilmez klişelerindendir. sözlük kuralları ve kutsal sözlük anayasası gereği üstteki entryye cevap vermek yasak olduğu için, böyle bir yol geliştirilmiştir. bir örnekle anlatmak gerekirse:

    başlık: emre belözoğlu
    1. entry: 2000 yılında galatasaraydan ayrılan futbolcu.
    2. " : para için galatasaray'ı bırakan futbolcumsu.
    3. " : sene başında sırf para için fener'e giden yaratık.
    4. " : son maçta fena oynamamış paragöz.
    5. " : sakatlansa hiç vicdan azabı duymayacağım tosun * .
    6. " : hagi olmasa bugün bir hiç olacak kazma.
    7. " : bu sezonki performansı ile eski günlerini hatırlatıyor dedirtendir.

    işte kayış 8. entryden sonra kopuyor. 1. entrydeki 2000 yılı kısmını kafaya takan yazar arkadaşımız "yukarıdaki öküz aleyhisselamın dediklerine bakmayın, emre 2000 senesinde takımdan ayrılmıştır" diyemediği için şöyle diyor:
    8. entry: sanılanın aksine emre 2001 senesinde değil, 2000 senesinde takımdan ayrılmıştır.

    ne ki bu şimdi? sanılanın aksine öyle mi? biz de toplumca emre'nin 2001 senesinde takımdan ayrıldığını sanıyorduk da sen isviçreli bilimadamı gibi geldin, hepimizi bu çok bilinmeyenli denklemden kurtardın. biz bilmiyor muyuz sanki emre'nin 2003 senesinin başında gerets döneminde... dur lan kafam karıştı. yani * sağ altta bir msg butonu var, o buton (u: allahım, 2050 yılında galatasaray sözlükte buton yerine tuş denecek mi?) "hacı naber, nasılsın?" diye muhabbet açmaktan ziyade böyle durumlarda yazarı uyarmak için konulmuş sanki, onu kullanmayı denesen? yok illa bir ayar çabası.
App Store'dan indirin Google Play'den alın