• 10
    (bkz: #3342813)

    yazarımız bana güzel bir mesaj gönderdi, kendince haklılık payı olabilir. atlas'a imlâ konusundaki açıklamayı özelden yapacaktım fakat galatasaray sözlük moderasyonunun noktalama kurallarına olan bakış açısını tüm sözlük ahalisine bir kez daha hatırlatmak için entry yolunu tercih ettim.

    kısaca, özellikle 1-2 cümleden oluşan entry'lerde maksimum hijyen arıyoruz, olay bundan ibaret. zaten bu detay "her bir yazarın galatasaray sözlük'e kayıt olurken uyacağı sözünü verdiği kullanım koşulları"nda da mevcut:

    "17 - yazım ve imla hatası
    .
    .
    .
    ç) entry'nin uzunluğuna bağlı haddinden fazla şekilde noktalama hatası ve yazım yanlışı içeren entry'ler bu sebeple silinir."

    hazırlanırken emek verildiği belli olan destansı entry'lerde birkaç kez kesme işareti kullanılmadı diye o entry silinmez zaten; ancak entry'niz 6-7 kelimeden oluşuyor ve bu 6-7 kelimelik mevzubahis entry'de 2-3 adet noktalama hatası barınıyorsa entry vefat. :(

    bunun dışında ve son tahlilde "galatasaray sözlük'te imlâ"ya bakış açım der ki; bozuk imlâlı bir entry'i silmemek, imlâya maksimum dikkat ve itina gösteren her bir sözlük kullanıcısına hakarettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın