• 9
    brezilya'nın futbolun bir sanayi dalı olduğunu ve yoksul ülkelerinin bu işten çok para kazanabileceğini keşfetmeleri süreci başlatmıştır. amaç, önceden yaşananlardan alınan dersler sonucunda alt yapıdan başlayarak yetiştirilmeye başlananların, gerek ülke içinde, gerekse ülke dışına çıktıklarında kazandıkları paralar ile sefahate düşmemeleri ve ülkenin bu işten para kazanabilmesi için sorunsuz koşulları oluşturulmasının yanısıra din eksenindeki sömürü düzenini ülke çapında sürdürebilmek için spor aracılığı ile etkin bir propaganda malzemesi yaratamaktır.

    arkasında brezilya da o dönem ünlü olan abd destekli bir din adamı ve akademisyen olan (bkz: dr. torrey johnson) ile spor bakanlığının resmi politikası vardır. (bkz: mocidade para cristo) (bkz: genç hristiyanlar)

    bu tarikata ilk olarak 1978 yılında atletico mineiro'nun ünlü kalecisi joao leite da silva neto ve arkasından basketbolcu abrahao soares devşirilip, üç yıl sonra (1981) sporcular arasıda yeterli sayıya ulaşıldığına kanaat getirilince, joao leite da silva neto başkanlığında kurulmuştur.

    şimdiki başkanı eski formula 1 pilotu alex riberio'dur. 50 ye yakın ülkede temsilcilik bazında örgütlüdür. sezon boşluklarında kendi olimpiyatlarını düzenler. sürekli bir yayın organı ve aynı futbol kulüpleri gibi forma, tişört gibi gelir elde ettikleri çeşitli etkinlikleri vardır ve sporculardan belli oranda bağış alırlar.

    brezilya ilginç bir ülkedir zaten. evngelist katolik yaşam tüm ülkeyi hemen hemen egemenliği altına almıştır. futbolcuların soyunma odaları ise başka bir alem. ikonalardan ve aziz heykellerinden geçilmez. inanılmaz gelebilir ama brezilya da bu sisteme girmeyen hiç kimse başarılı bir sporcu olarak yaşamını idame ettiremez.

    bir dönem türkiye de denenmeye çalışılan bu model galatasaray ve onun şöhretli futbolcularını devşirerek hayata geçirilmeye çalışılmışsa da başarılı olunamamıştır.

    son olarak; bizim taffarel bu örgütün en önemli adamlarından birisidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın