• 29
    bu sezonu şu ateş çemberinden çıkıp ortalama bir sonuç ile bitirirsek önümüzdeki sene için kadrodaki sıkıntıları tamir etme fırsatı doğacak. bana öyle geliyor ki seneye dar bir kadro şampiyonluk için yeterli olacaktır çünkü seneye sadece ligde ve kupada oynayacağız. bu az maç oynama durumu genç oyuncuları oynayacakları takımlara yollama, arada bir sakatlık vs olur da 3-5 maç kullanırız diye alınan alternatif oyuncuları da gönül rahatlığı ile satabilme fırsatı verecek. geriye sade ama herkesin süre alabildiği bir yapı ortaya çıkar. tek tek analiz edecek olursak;

    1-kalede inanılmaz bir yoğunluk var. sezon sonu pena ve fatih'in sözleşmeleri bitiyor. bununla birlikte de okan, batuhan ve berk geri dönüyor. sözleşmeli kalecilerimiz muslera-okan-batuhan-berk-ismail oluyor. burada bir kere ismail ile derhal sözleşme feshetmeliyiz. bunu yani sıra batuhan ile mutlaka sözleşme yenilemeliyiz. eğer bunu başarabilirsek sözleşmeyi uzatıp hemen oynayabileceği bir süper lig takımı veya avrupa takımına kiralamalıyız. böylece muslera-okan-berk kale rotasyonu bize yetecektir.

    2-defans için bakacak olursak sağ bekte boey-omar ikilisi bulunmakta. omar ile sözleşme feshederek buraya boey ile rekabete girebilecek yerli bir isim alınmalı. ilk akla gelen elbette bünyamin balcı. sol bek için ise pva-ömer-emre taşdemir-süleyman luş dörtlüsünden emre taşdemir satılmalı, süleyman oynayabileceği bir 1.lig takımına kiralanmalı ve ömer bayram da satılmalı. burada pva'ya yerli bir yedek sol bek alınmalı. ilk aklıma gelen uğur çiftçi ya da aziz behich olabilir. stoper hattı için nelson-marcao-luyindama-alparslan-ozornwafor-emin-kaan-gökay hattı bulunuyor. buradan luyindama'nın ve ozornwafor'un gideceğini düşünürsek emin veya kaan'dan birini kiralayarak nelson-marcao-alparslan-emin veya kaan tandemi ile stoper hattını götürebiliriz.

    3-orta saha için ön liberoda pulgar'ın da geri döneceğini düşünürsek büyük bir boşluk oluşacak. buraya bir transfer şart. hatta mümkünse boşa düşerse elneny gayet ideal olur. elneny-taylan hattı yeterlidir. aytaç satılmalı samed kiralanmalı. 8 numara için ise sadece berkan ismi ön plana çıksa da buraya bir transfer yapılarak transfer-berkan rotasyonu yapılabilir. buraya ihtiyaç oldukça emre kılınç da katılabilir. ofansif orta saha için ise elde cicaldau-emre akbaba-atalay babacan-erkan süer bulunmakta. bunlardan atalay ve erkan kiralanarak kadro şişkinliği azaltılabilir. kanatlarda ise kerem-barış alper/yunus-emre kılınç-morutan yeterli olacaktır. sekidika satılabilir.

    4-forvet hattında ise mustafa-gomis-diagne-oğulcan-ali yavuz bulunmakta. bunlardan diagne ve ogulcan satılabilir. eğer iyi bir yerli forvet bulunursa ali yavuz kiralanmalı. bulunamazsa 3. forvet olarak rotasyona olabilir.

    genel olarak bakılırsa gelen giden tablosu şu şekilde:
    gelenler:
    1-yerli sağ bek(bünyamin balcı)
    2-yerli sol bek(uğur çiftçi)
    3-ön libero
    4-8 numara
    5-rotasyon yerli forvet

    gidenler:
    1-pena
    2-fatih öztürk
    3-ismail çipe
    4-batuhan şen(sözleşme uzatılıp kiralanmalı)
    5-omar
    6-luyindama
    7-semih
    8-emin veya kaan(kiralık)
    9-ozorwafor
    10-emre taşdemir
    11-ömer bayram
    12-erick pulgar
    13-aytaç kara
    14-babel
    15-arda turan
    16-atalay babacan(sözleşme uzatılıp uzun süreli kiralanmalı)
    17-erkan süer(kiralık)
    18-ali yavuz kol(kiralık)
    19-feghouli
    20-sekidika
    21-diagne
    22-oğulcan
    23-halil
    24-süleyman(kiralık)
    25-samed(kiralık).
App Store'dan indirin Google Play'den alın