• 28
    muslera, okan, batuhan, ismail, fatih ve berk olmak üzere 6 adet kalecimiz var ve devre arası yabancı kaleci kiralamak zorunda kalıyoruz.

    kağıt üzerinde boey, yedlin ve omar olmak üzere 3 adet sağ bekimiz var ve üçünden de doğru düzgün yararlanamıyoruz. boey sakatlanıyor, yedlin sıfır katkı veriyor, omar zaten sakat. bu 3 oyuncunun toplam maaşı 3 milyon euro.

    sol bekte van aanholt'un alternatifi yok. ömer bayram bir orta saha oyuncusu. en iyi performansı orta sahanın solunda verdi. 20 yıl sonra kadıköy'de kazanırken sahanın en iyilerindendi. tekrardan sol beke çekildi ve taraftardan ıslık yemeye başladı.

    nelsson, luyindama, alpaslan, semih ve kaan olmak üzere 5 tane sağ stoperimiz var ama sol stoper olarak sadece marcao var. sezon başında marcao saçma sapan bir şekilde ceza aldıktan sonra sol stoper olmadığı için büyük sıkıntı yaşamış ve art arda puanlar kaybetmiştik.

    orta sahada derin oyun kurucu oynatmak istiyoruz ancak bir registamız yok. ne taylan, ne berkan regista oynayabilir. bunun için teknikleri de, oyun zekaları da yeterli değil. registanın ağababası italyanlardır. en kötü gider biglia'yı alırsın. burası senin oyununun kalbi. topu kontrol edeyim derken ayağından 3 metre açan regista olur mu hiç?

    kerem ve morutan gibi içeri kat ederek oynayan kanat oyuncularınız varsa, merkez orta sahalarınızın da kanata açılarak oynayabilmeleri gerekir. türkçe'de yarı kanat orta saha denilen bu oyunculara ecnebiler mezzala diyorlar. berkan ve cicaldau bunu yapabilirler mi? hayır. mesela son iki sezondur çok istediğimiz irfan can kahveci ile gedson fernandes müthiş iki mezzala idi. biglia, irfan can, gedson üçlüsünü hayal edin. oynanmak istenen oyuna çok daha uygun bir üçlü. irfan can ve gedson olmuyorsa, bence bu profilde oyunculara gidilmeliydi. berkan ile irfan'ın hiç benzer özelliği yok. futbolda en önemli bölge orta saha iken, sadece 4 orta sahayla sezona başlamak da büyük bir fiyasko.

    hoca forvetlerden devamlı pivot santrfor gibi oynamalarını istedi. önde bassın, top indirsin, duvar olsun. gomis'den de bunu istiyordu, falcao'dan da, diagne'den de, mostafa'dan da. ama bunların tamamı bitirici. hiçbiri pivot santrfor değil. bu tipte bir oyuncu da alınmadı.

    bir de mesela kerem'in alternatifi babel olamaz. barış alper de olamaz. kerem'in alternatifi octavian popescu olur. morutan'ın alternatifi feghouli olamaz. yunus akgün olur. bunu kaliteden bağımsız söylüyorum. bunlar benzer profilde oyuncular.

    kerem oyundan çıkıp popescu girerse aynı oyunu oynamaya devam edebilirsin. ancak kerem'in yerine babel oynadığında, bambaşka bir oyuna dönüyorsun. çünkü çok başka özellikte oyuncular.

    doğru kadro mühendisliği başarının yüzde 50'sidir. geri kalan yüzde 50'yi teknik taktik, form durumu, rakip analizi, sakatlıklar, zemin, hava şartları ve diğer bilimum şey belirler. siz doğru kadro mühendisliği yapamazsanız eğer, geri kalan şeyleri mükemmel yapsanız dahi, başarılı olma şansınız yarı yarıyadır.

    maalesef biz bu sezon kadro mühendisliği konusunda büyük patladık. zaten galatasaray'ın doğru düzgün kadro kurabildiğini pek hatırlamıyorum. hep bir tarafı kapatırken başka bir yer açık kalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın