• 755
    türkiye'de bulunan en iyi ekiptir. önerdikleri her oyuncunun da alınmadığını belirtmeme gerek yoktur herhalde. sayılan oyunculara bakıyorum sanırım ihtiyacımız olsun, olmasın tüm transfer döneminde göz önüne çıkan yerlileri toplamamız gerekiyormuş, 60 kişilik kadro ile sezonlara girmemiz bekleniyor herhalde.

    bir de hep belirttim "had bilmemek" gibi bir durum var bu ekipten beklentilerle alakalı. siz zaten 20 30 milyon euroya satılacağı kesin olan bir futbolcuyu keşfederseniz o oyuncuyu yurtdışının büyükleri çoktan keşfetmiştir, bu oyuncu neden sizi tercih etsin ? bu tarz oyuncular da sürekli çıkmıyor zaten.

    ismi geçen dorukhan, ferdi, cengiz, altay gibi oyuncuların çoğunu da gayet de fark edip önermişlerdir. bu oyuncuların bir çoğunun adı bizimle geçiyordu hep. hatta dorukhan ve altay'a ilk teklifi galatasaray yapmıştı bunu net şekilde hatırlıyorum.

    kötü giden her sezonda tuhaf tuhaf argümanlarla elimizdeki değerlerin yerden yere vurulmasını aşırı komik buluyorum. bu ekip bugüne kadar yaptırdığı transferlerin çoğundan kâr ettirmiştir. şunu da belirtmekte fayda var kâr ettirmek zorunda da değiller çünkü scouting öyle bir şey değil. ihtiyacımız olan mevkiye oyuncu bulmak da scout ekibinin bir işidir ve 2022 yılında bunun hala anlaşılamamış olması da oldukça üzücü. en yakın örnek olarak belirtmek gerekirse berghuis gibi bir fırsatı görüp önermeleri de bir scout işidir. o oyuncuyu alabilseydik muhtemelen maddi geri dönüşü olmayacaktı ancak azımsanmayacak bir süre o mevkide oyuncu aramayacaktık.

    edit: altyapı konusunda da bir ekleme yapmakta fayda var. arda güler'den eminim haberleri vardır zamanında. istediğiniz her oyuncuyu alamazsınız. scout ekibi ve fatih terim sayesinde çok uzun yıllardır alt yaş kategorilerinde domine ediyoruz ligleri. bu yeterli bir cevap değil mi ? ancak bu oyuncuları sadece altyapıya kazandırmak yetmiyor. o tesislere gerekli yatırım yapmak, oyuncularla bireysel ilgilenilmesi, yeterince donanımlı ekiplerin bulunması gibi scout ekibinin el atamayacağı konular var. bir tek galatasaray için değil tüm türk kulüpleri için geçerli bu da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın