2021-22 UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu İlk Maçı
20:45 Camp Nou
1 - 1
  • 7
    maçın özetini izlerken barça'da "bu pozisyon oyununu biraz daha hızlı oynasak olur bu takımdan" dediğimiz sezonun ilk yarısındaki galatasaray'ı izledim resmen.

    %67 topla oynama, 33 kez ceza sahası içerisinde topla buluşma, 2 xg ama penaltı dışında gol yok. öte yandan napoli sadece 9 kez ceza sahasına girmiş, 0.86 xg'den taş gibi gol atmış (ki maç boyu 4 şutu var napoli'nin, barça'nın 21)

    "topla oynayacağız" derken golü atmayı unutuyoruz. aslında topla oynamak isteyen, pozisyon oyunu oynamaya çalışan takımların neredeyse tamamının (sadece manchester city hariç) hepsinde bu sorun mevcut. çünkü pozisyon oyunu için golcülüğünden çok oyuna katkısını düşündüğümüz hücumcuları oynatıyoruz, oyuna katkısı olmayan hücumcuları ise topla buluşturmakta sorun yaşıyoruz. bu oyunu oynamaya çalışıp oynayamayan galatasaray özelinde de böyle, oyunu oynayabilen xavi'nin barcelona'sında da böyle.

    bu oyunun içerisine golcüyü bir şekilde entegre eden takım alır yürür. city bile golcü yerine orta sahadan geç koşu atan oyuncuları kullanmaya başladı. bizim bu oyuncumuz var (cicaldau) ama kullanamıyoruz.

    bu oyun canımı sıkıyor artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın