• 465
    2022-2023 sezonunda avrupa kupalarina trabzon, konya ve onlara ek olarak alanya, adana demir, besiktas, fenerbahce icinden uc tanesi katilacak eger kupada bir surpriz olmazsa. bu kadro icinden 2022-2023 sezonunda da cok fazla puan cikmayacaktir. sonuc itibariyle birkac sene sonra turkiye'nin 20. siranin altinda kalmasi sasirtici olmaz.

    bu yilin sonundaki siramiz, 2023-2024 sezonundaki katilimi belirleyecek, yani 2022-2023 sezonunda ligdeki siralamanin 2023-2024'te hangi turnuvaya yerlestirecegini bu yilin sonunda goruyor olacagiz. gidisat ilk 15'te olamayacagimiz seklinde. ilk 15'te olmadigimizda:
    1. sampiyonlar ligine tek takim katiliyor, o da 16.-17. siralarda kalirsak 3 on eleme, asagisinda ise 4 on eleme oynayarak, ki 4 eleme oynamak demek maclara temmuzun basinda baslamak demek oluyor. ama guzel bir tarafi var, ondan daha asagiya inmemiz imkansiz.
    2. avrupa ligi'ne herhangi bir takim katilmiyor, sadece sampiyon takim sampiyonlar ligi elemesini gecemediginde avrupa ligi elemelerinden devam edip gruplarda oynayabilir. ama eger 17. siranin altindaysak ve temsilcimiz ilk eleme turunda elenirse avrupa ligine degil konferans ligi elemesine gidiyor. o seviye dusuk takimlara avrupa ligi'nde bile yer yok.
    3. kalan uc takimimiz da konferans ligine ikinci eleme turundan baslayacak(temmuz ortasi baslayan, zamaninda ostersunds'a elendigimiz tur).

    fark ettiyseniz, ilk 15'in altina dustugumuzde sampiyonlar ligine giden temsilci sayimizin bir azalmasiyla birlikte digerleri artmiyor. avrupa'ya giden toplam takim sayimiz da besten dorde dusuyor. liranin degerinin cok dusmesiyle birlikte yayin ihalesinin de yeni degerinin ziyadesiyle dusuk olacagini goz onunde bulundurursak, bundan sonra turk takimlari icin sampiyonlar ligi adeta hayal, avrupa ligi geliri bile cok buyuk bir meblag olacak. bir ornek olarak, 2021-2022 sezonunda yayinla birlikte 15 milyon euro'nun uzerinde bir gelirimiz oldu, gelecek yillarda biz dahi en iyi ihtimalle el grubunda, muhtemelen konferans ligi grubunda oynayacagimiz icin avrupa gelirleri de daha mutevazi boyutlarda kalacak. sampiyonlar liginin 30 milyon euro'su kirk yilda bir oraya gittigimizde aldigimiz bir piyango gibi olacak.

    turk futbolu, simarik zengin cocugu isbilmez muteahhitler, esnaf irisi sark kurnazi yoneticiler, yandasliktan baska vasfi olmayan atanmis federasyonlar, dunya futbolunu takip etmeyen ve oyun bilgisini genisletmeyen egitimsiz, dil bilmeyen cahil teknik direktorler ve calismaktan hazzetmeyen tembel futbolcular ortakliginin sonucu olarak azerbaycan ligi gibi bir yere donusme yolunda ilerliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın