• 797
    bir kulübün büyük sayılması için başarılarının ne zamandan başlaması lazım merak ettiren takım. yaygın görüştür, arap sermayesi muhabbeti vardır, bundan ötürü psg'dir city'dir bu takımlara sempati beslenmez de ingiltere'de sahipsiz kulüp yok ki? arap yerine amerikan sahip olunca daha mı farklı oluyor hatta bunu dediğime inanamıyorum ama araplar en azından takımların gelişimi için para harcıyor (gerçek bile olsa dediğimden rahatsız oldum, çünkü futbolu kendilerini şirin göstermek için kullanıyorlar bence). arsenal yıllardır transfer yapmadı wenger döneminde, sahipleri karhane gözüyle bakmaya başladı kulübe, geldikleri durum ortada. şimdi para saçıp toparlayamıyorlar.
    city son 10 yılı özellikle de son 5 yılı domine eden kulüplerden. insanların gönülleri kabul etmese de akılları farketmeden kabul etti. manchester city adı geçince bir ürküyorlarsa bunun sebebi şu an citynin büyük olması. eğer türkiyedeki gibi bir yapı yoksa, ülkenin büyük çoğunluğu 4 takımı desteklemiyorsa (portekiz de güzel örnek buna) kulüplerin tarihleri cidden geçici. nothingham forest o zaman cogu avrupa devinden büyük olurdu ama değil. city 30 yıl önce satın alınıp yatırım yapılsaydı büyük kulüp mü olacaktı mesela? veyahut chelsea'yi cityden ayıran ne? 20 yıl önce satın alınmış olması mı?
    dünyanın en iyi hocasını ve bu hocanın okyanus içinden çekilen damla gibi tek tek seçip, onlardan başkasını istemediği seçilmiş oyuncuları para ödemeden nasıl bir araya getireceksin?
App Store'dan indirin Google Play'den alın