• 56
    159 tl olması ne kadar ülke gerçekleri ile örtüşmüyorsa 20-30 tl olması da o kadar örtüşmüyor.
    benim kişisel görüşüm kör dövüşü tadında futbol oynanan bu ligin adil değeri abone başına üç büyükler için asgari ücretin %2'si anadolu kulüpleri için %1'i dir. dağıtılan pay'da buna göre değerlendirilmelidir.

    ama kulüplerin istediği parayı verebilmek için bu payın %4'den aşağı olmaması ve nerden baksan 1.5 milyon abone gerekli. çünkü ligin kalitesi düşük ve kavga'dan başka bir numarası olmadığı için reklam verenlerin ilgisini çekmiyor artık.
    önceden saniyesi 3500 dolar olan reklamları 1000 dolar'a verip alıcı bulamadıkları söyleniyor.

    ücretleri 30 tl bandına çektiniz diyelim önce o meşhur tabirle bir köpük oluşacak ama size garanti ediyorum devamlılığı olmayacak kalitesiz ürünü istersen 1 lira yap kimse almaz. bunun en basit örneği trt'de yayınlanan alt lig maçlarıdır kimse kendi şehrinin takımı ya da lig'e çıkmayı belirleyecek bir maç olmadığı takdirde oturup herhangi bir maçı izlemez çünkü dandun futbol oynanıyor. ingiltere alt ligi örneği çok uçuk kaçacak zira oranın yayın değeri bile bizden fazla ama almanya ve fransa alt liglerinin bile bir seyir zevki var.

    özetle ücret dengesi çok konuşuluyor ama kalite kısmını konuşan yok. eğer sen iyi bir ürün verirsen insanlar gerekiyorsa bütçelerini zorlar. bedava bile olsa gidip kaçak yayından izleyecek kitleye yapacak bir şey yok o dünyanın her yerinde var.

    ihalenin kime gideceğini bilmiyorum (aslında tahmin ediyorum) ama kulüplerin süperligtv gibi bir hayali gereçekleştiremeyeceklerini düşünüyorum. hadi bir çılgınlık yapıp kurdunuz bunun için evlere kurulacak cihazların teknolojik gereklilikleri, desteği, kurulumu vs. işlerine girdiklerinde astarı yüzünden pahalıya gelecektir.
    exxen gibi sadece internet üzerinden yapacaklarsa ayrı ama onlarda teorik olarak sadece aldıkları yayını paylaşıyorlar kulüplerin 6 ay içerisinde bu gereklikleri yerine getirmelerini mümkün görmüyorum dahası işin kalbi olan canlı yayın yapma tecrübesi ve gereklilikleri tarafına hiç girmiyorum.

    bein canlı yayını aktarma işini saran'dan alıyordu ve yayın kalitesi ortalamaydı ancak maliyetler gereği saran'dan çıkardıktan sonra görüntü kalitesi resmen çamur seviyesine dönüştü.
    korsan iptv'lerde yayınlanan x ülke alt lig maçlarından bile kötü kalitede sunuyorlar.

    özetle bu işleri ülkede yapabilecek kurum sayısı belli muhtemelen ağlayarak, kızarak ve söylenerek de olsa bu üç kurumdan birine gidecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın