• 138
    biraz önce kanalları gezerken 15 şubat 2022 bursaspor tuzlaspor maçına denk geldim. dakika 86'yı gösteriyordu. bursaspor bastırıyor. tuzlaspor kapanıyor, 1 puana razı durumda derken, okwuchukwu francis ezeh muazzam bir gole imza atıp tuzlaspor'a 3 puanı getirdi. ben sahalarda ara ara gördüğümüz uzaktan atılan gollerden biri olduğunu düşünmüyorum. 3 bursasporlu savunma oyuncusu yerinde ve çizgisini oluşturmuş, çevresinde baskıya gelen 2 bursaporlu oyuncu var. kaleci kaleden çok fazla açılmamış ve okwuchukwu francis ezeh kafasını kaldırıyor görüyor ve çok uzak mesafeden yan ağlara bırakıyor. maç sonunda ise omuzlarda edson arantes do nascimento pele misali haklı bir şekilde mutlu mutlu gezdiriliyordu. belki de önümüzde ki 10 sene boyunca anadolu takımlarında ya da aziz yıldırım tekrar geri dönerse fenerbahçe forması giyeceğinin habercisi bir gol oldu diyebilirim.
    https://www.youtube.com/...annel=CircassianMert
    aslında bu golü bağlamak istediğim konu bizim takımın kadrosunda uzun süredir bu tarz ya da başka bir tarz ekstra goller atan oyuncusu olmamasıdır. altın çocuk muhammed kerem aktürkoğlu ve ondan önce garry mendes rodrigues'in çalım atıp, çekip sürpriz vuruşları ve golleri oldu ama benim esas demek istediğim orta saha özellikli, devamlı rakiplere tehdit oluşturabilen, duran topa ve hareketli topa iyi vurması ile bilinen ama önlem alınamayan bir oyuncu olmasıdır. tabi örnek verecek olursak wesley sneijder ya da gheorghe hagi demek en iyisi olur ama bu isimler çok özel ve istisnai isimler hatta bir tanesi hareketli oyunda topa vurma konusunda dünyanın gelmiş geçmiş en iyilerinden biri olan gheorghe hagi olunca örneği değiştiriyorum bizde çok fazla barınamasa da örneğimi gheorghe hagi ile yakından ilişkili zvjezdan misimovic olarak güncelliyorum.
    büyük takımların her zaman ekstra goller atan büyük oyunculara ihtiyacı vardır. bizim takım ise geldiği noktada ekstra gol atmayı bırakın gol atamıyor, şut bile deneyemiyor. özgüvensizlikten 6 metreye pas atamıyor bu durumda beni kara kara düşündürüyor maalesef. sonra bide o özgüvensizlik geliyor, sonrasında nerde yenecek enteresan gol var afiyetle de biz yiyoruz. özgüvensizlik mevzusunun sebepleri zaten bir çok yazar arkadaşımızın farklı başlıklarda değindiği çoğunlukla hemfikir olduğumuz farklı konularda yazılıyor ama sonuçları da yukarda ki açıkladığım gollerin atılmama ve yeme şekline direkt yansıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın