resim
Franz Anton Beckenbauer
Görev:Onursal Başkan
Doğum:11.09.1945
Ölüm:07.01.2024 (78)
Uyruk:Almanya
  • 37
    kendisi bayern münih'in fatih terimidir.

    futbolculuk sonrası kariyeri de oldukça ilginç.

    6 yıl boyunca almanya milli takım teknik direktörlüğü yapıyor ilk olarak. 6 yıl sonunda ayrılıp marsilya'nın başına geçiyor ancak 4 ay sürüyor bu macerası.

    6 yıllık teknik direktörlükten sonra bayern münih yönetimine as başkan olarak giriyor, 3 yıl boyunca yönetimde yer alıyor ve sonra tekrardan teknik direktör olarak sahalara iniyor, 6 aylığına bayern münih'in başına geçiyor. 6 ay sonunda ise bayern münih başkanı oluyor ve 15 yıl boyunca başkan olarak devam ediyor. başkanlığının 2. senesinde 5 maçlığına aynı zamanda kulübün teknik direktörlüğünü yapmışlığı bile var. son aktif görevi ise 2007-2011 yılları arası fifa as başkanlığı, 2009 yılından beri de bayern münih'in onursal başkanı konumunda.

    https://gss.gs/qFq.jpg

    kariyerine baktığımızda hepimizin aklına gelen ilk isim muhtemelen imparator fatih terim.* hoca da yönetimlerde yer alabilecek, başkan olabilecek bir isim. dördüncü fatih terim dönemi bittiğinden beri de hoca başkanlık koltuğuna ciddi ciddi yazılıyor. hoca da beckenbauer gibi resmi olmasa da, özellikle son döneminde hem hocalığı hem yöneticiliği aynı anda yaptı.

    olası bir fatih terim başkanlığında sezonun son kısmında takımın başındaki teknik direktörle yolların ayrılması durumunda başkan fatih terim de aynı beckenbauer gibi geçici olarak takımın başına teknik direktör olarak kendisini atardı büyük ihtimalle.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın