resim
Vincenzo Montella
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:50
Uyruk:İtalya
  • 72
    inanılmaz inanılmaz inanılmaz bir hoca. tabi ki bu topraklara kendisinden çok daha iyi teknik direktörler gelmiştir ama türk futboluna bu kadar cuk diye oturan başka bir yabancı teknik direktör hatırlamıyorum.

    (bkz: 14 şubat 2022 adana demirspor beşiktaş maçı)

    ilgili maçta seyirciyi arkasına alan bir takım nasıl oynamalıysa öyle oynattı takımını. ne zaman nerede baskı yapması gerektiğini takımına müthiş aşılamış. onun dışında bu maçta oyuna başlayan ve sonradan giren her bir oyuncu sahaya mükemmel karakter koydu. birbirinden farklı karakterde 15 oyuncuyu bu şekilde hazırlamak her baba yiğidin harcı değildir. balotelli, belhanda ve vargas gibi zor karakterli oyuncular muazzam bir aidiyat ve mücadele ile oynadılar. aynı şekilde soğukkanlı karakteri olan svensson, bjarnason ve stambouli müthiş maç çıkardı. türk oyuncular keza öyle. kaleci muric’in bile ekrana geldiği her anda gözünde ki motivasyon okunuyordu. maçı kazanmayı çok hakettiler ama olmadı.

    beşiktaş maçı hariç adana demirspor’u geçen seneden beri takip ediyordum. montella’nın her oyuncuya ayrı ayrı inanılmaz dokunuşları var. tayyip ve samet alt lig stoperleriydi. ama montella’nın dokunuşu ile çok farklı 2 stopere dönüştü. her şeyden önce ikisinin en az üçer kere top sürerek orta sahayı geçtiğini gördüm. kesinlikle bu potansiyel de oyuncular değiller ama hocaları sayesinde potansiyellerini bile aşmışlar. keza 38 yaşında ki gökhan inler… bu yaşta bir oyuncuyu ne kadar profesyonel olursa olsun sahanın her yerine koşturtabilmek müthiş bir teknik direktörlük örneği. yunus akgün ve vargas gibi iki kanat oyuncusundan harika iki kanat çıkarttı. balotelli, bjarnason ve svensson’u söylemiyorum bile.

    dediğim gibi ben türkiye liginde çok farklı karakterde olan futbolcuları bireysel olarak bu kadar yükseltebilen başka bir teknik direktör görmedim. hani bazen biz onyekuru, bruma, cenk, muriqi ve sörloth gibi türkiye ligini sallamış ama avrupada başarılı olamamış futbolcular için türkiye ligine uyumlu futbolcular diyoruz ya montella da işte türkiye ligine cuk oturan karakterde bir teknik direktör. gerek motivasyonu ile gerek taktik bilgisi ile gerek dokunuşları ile bizim ligde her zaman başarılı olabilecek bir hoca.

    yönetimi okan buruk ve bülent korkmaz için baskı altına almak yerine kendisi için baskılamak gerekiyor. sürekli okan buruk’u isteyen birisi olarak bunu söylüyorum. montella sene sonu galatasaray’a gelirse çağ atlatır. kariyerinde milan, roma, fiorentina ve sevilla gibi çalıştırdığı üst düzey takımlar da var. henüz 48 yaşında. önümüzde ki sezon 38 tane sözleşmeli futbolcumuz olacak. eminim ki çoğunu dokunuşu ile bambaşka seviyeye getirebilir. istediği tarzda 4-5 tane de oyuncu alıp planlamayı kesinlikle kendisine devretmemiz gerekiyor. bu saatten sonra bu yazar montella’nın galatasaray’ın başına geçebilmesi için elinden geleni yapacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın