• 73
    dünden beri medyada, internetteki ortamlarda ve dahi galatasaray sözlükte tartışılmasına rağmen, ya kimse görmedi yada bir tek ben gördüm dediğim bir olay yaşanan futbol müsabakasıdır.

    olayı şöyle anlatıyım;

    dünden beri tartışılan "kural hatası" hakem hatası" muhabbeti var. zenci oyuncunun eline çarptı, beyaz oyuncu kart gördü vs.vs. şimdi maça dönelim. pozisyon önce gelişti, sonra kısa bir duraksama ve ardından çıkan sarı kart. hakem itiraz eden futbolculara bir elini diğer eline vurmak suretiyle "elle oynama" işareti yapıyor, sonra da kolunu havaya kaldırarak yumruk işareti yapıyor. ben önce servet'e bir faul yapıldı gibi gördüm pozisyonu. daha sonra elle oynama neticesinde penaltı olduğunu anladım. ama benim orda gördüğüm, servet'in sırtına bariz bir müdahele olduğudur. o topa servet kafa vuramadıysa öncelikle havaya sıçradığı anda sırtına yapılan temastan dolayıdır. yani diyeceğim şu ki; pozisyonda hem servet'e yapılan bir faul, hem de siyahi futbolcunun elle yaptığı temas var.

    özetle hakem çıksa dese ki;

    - arkadaş ben servet'e yapılan harekete sarı kart gösterdim, elle oynamaya ise penaltı verdim.

    obsesif manyaklık sezebilirsiniz tesbitimde, ama iki olay da aynı anda cereyan etti. gidin görüntülerden tekrar tekrar bakın, hakem önce elle temas işaret ediyor, sonra da yumruk işareti yapıyor kolunu havaya kaldırarak. sormak istediğim böyle bir karar mümkün müdür? her hangi bir fikri olan var mıdır? lütfen biri aydınlatsın bizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın