• 13
    dilimize bu şekilde yerleşse de aslında başlık yanlıştır. düzeltmelere açık olacak şekilde bildiğim kadarıyla sözleşmeyle çalışması konusunda anlaşma yapılmış ücret tazminat kapsamına girmemektedir veya dava sonucu mahkemece ödemeye emredilen bedele tazminat denmektedir. kendisinin kovulmasıyla kulüpte bıraktığı para tazminat değil, hakkı olan ücretidir. taraftar tabi ki de bu işin hem maddi hem manevi anlamında itici ve bir numaralı gücü ama gs store'da bütçesi doğrultusunda harcadığı para sebebiyle -haklı olarak- kulüpte hesap sorma hakkı elde etmiş gibi görüyorken, bu ve benzeri durumlarda kulüpte bırakılan devasa paralara karşı da nankör davranmamak gerekiyor. en azından hayata karşı tutumu kıvrak figürlerle dans etmek üzerine kurulmamış adil ve tutarlı insanlar böyle yapar, yapmalı.

    bu sezonki yaşadıklarımıza gelince de 5-6 yıla yayılmış şekilde verilmiş 25 milyon euroluk bonservis bedelinin 17 milyon eurosunu, hazırladığı takımla uefa'da namağlup lider çıkarak kasaya koyan fatih terim'in görevden alınmasına rağmen sözleşmesi uyarınca hak ettiği ücreti kulüpte bırakmasıdır. geleceğe dair varsayımda bulunmak imkansız o yüzden alt sınırdan hesaplarsak bile; 25 milyonla kurulan iskelet, ortalama sezonluk avrupa performansı gösterse doğrudan parasını çıkarmış oluyor. bu sezonki gibi namağlup lider filan da olmaya gerek yok. böylece aldığın bonservisler bedavaya geliyor bir nevi.

    keşke yapılan planlamada zamanla kapatılacak eksiklikler için şartlar 2021 yazında biraz daha zorlansaydı da, daha az eksikle sezonun ilk yarısını oynayarak hem lig hem de uefada koyduğumuz hedefi (potansiyelimizi) kafadan 1-2 tık yukarı çıkarsaydık. böylece matematiğin bile eğilip bükülebildiği tazminat gibi temelsiz tartışmalara kimse girmemiş olurdu.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın