resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 2574
    beni uykumdan uyandırıp ‘ne yapacağız ulan bu vasıfsız orta sahamızla’ diye kara kara düşündürten portekizli orta saha oyuncusu.

    galatasaray’ı galatasaray yapan şey, spor anlamında konuşuyorum, başarılarıdır. başarı da her zaman iyi bir takım olmaktan geçer. iyi bir takım olabilmek için de iyi oyuncular alman gerekir. bu en eski zamanlardan beri öyle olmuştur. sen iyi futbolcularla kurulmuş iyi bir takımsan, şampiyon olursun. vasat futbolcularla kurulmuş iyi bir takımsan üçüncü olursun.

    gedson’un transferine takılmayan taraftarlar, konunun önemini malesef kavrayamıyor. bizim orta sahamız, iyi bir takım olsak bile vasat. bu orta saha bizi en fazla üçüncü yapar. o da en fazla. zira biz gedson’un maliyetinin çok üstüne cicaldau + berkan + morutan’a bonuslarla birlikte 16 milyon euro para verdik.

    gençleştirme adı altındaki plansızlığa göre, cicaldau ve berkan 24 yaşında, gedson’dan büyükler. morutan ise gedson’la aynı yaşta ve romanya gibi seviyesi düşük bir milli takımda 1 kere bile a milli olamamış bir oyuncu.

    ben kulübün idare edilmesi gereken konularından bir nebze de olsa anlamam. yıllardır sadece sahaya bakarım ve orayla ilgili yorum yapmaya çalışırım. ve sadece burayı yorumladığım zaman bile ortada hem idari hem de mali olarak burak elmas’ın ibra edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. kulübün kasasından 16 milyon euro harcayıp böyle bir orta saha kuruluyorsa, bu mali ibrasızlık için çok yeterli bir sebeptir. zira bu durum, eldeki kaynakları kötü kullanmanın en büyük örneğidir. üstüne senin takımında geçen sene son derece başarılı olmuş, büyük potansiyelde gencecik bir adamı 6 milyona almıyorsan eğer, bu da idari ibrasızlık için yeterlidir. zira bahsettiğim 3 adamın toplamı benim gözümde gedson’un verdiği katkının yarısını bile vermemiştir ve veremeyecektir.

    bunu zamanla hepimiz göreceğiz. önümüzdeki yıllarda bb anlaşmasından dolayı artık istediğimiz gibi transfer harcaması da yapamayacağız. herkes elindeki kadroyla uzun süre mücadele etmek zorunda ve galatasaray’ın bu kadro yapısıyla malesef ne kadar geride kalacağını acı bir şekilde hep birlikte yaşayacağız.

    dolayısıyla geldiği günden beri gedson’u almayı becerememiş, becerememekle birlikte en büyük rakibine kaptırmış, muadil olarak aldığı oyuncularla da türkiye süper liginin en kötü orta sahasını kurup yeni bir vasatlar ordusu yaratmış burak elmas’ı hem bu taraftar hem de galatasaray tarihi asla affetmeyecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın