resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 815
    2021-2022 sezonu öncesinde alınması gerekli olan oyunculardan bir tanesiydi. yapmamız gereken şey, berkan'ı daha idareli kullanmak ve hata yaptığında dinlendirebiliceğimiz, hatta rotasyona sokabileceğimiz bir oyuncu grubuna sahip olmaktı. muhtemelen planlama da öyle yapıldı. çünkü gedson fernandes ile yetenek kümesi en fazla çakışan oyuncu berkan. sene başı da son güne kadar gedson'u bekledik. yani alınması çok mantıklıydı.

    esas alınmasını mantıklı kılan şey türkiye'deki yerli oynatma zorunluluğu. hayır berkan'ı alma, taylan'ı oynatma, ömer zaten bek değil, kılınç futbol'un doğrularını bilmiyor, halil çöp. e kim oynayacak 3 yerli? kimi alacaktık yerli? zaten türkiye piyasasında gerçekten çok kötüyüz, daha doğrusu her takım bize karşı farklı davranıyor. bursaspor bile sözleşmesi fesh edilen oyuncusu bizimle adı anılırken ortalığı yangın yerine çevirip en değerli 3 oyuncusunu trabzonspor'a deyim yerindeyse peşkeş çekiyor. yani bu kuralın getirdiği hususlardan biri olarak mecbursun.

    ikincisi türkiye'den alınabilecek genç oyuncular arasında berkan en mantıklılarından biri. çünkü avrupa pasaportu var. yani avrupa takımları deneme yapmak için bile berkan'ı alabilir fakat avrupa pasaportu olmayan oyuncular transfer ederken, sınır kullanımına değmesi gerekir diye düşünür.

    ayrıca berkan profesyonel olarak 2. senesini yaşıyor. yani çok genç ve tecrübesiz bir oyuncu. eğer hata yaptığında rotasyona dahil edilebilseydi, psikolojik olarak kendisini toparlayabilirdi. fakat bunu yapamadık.

    transfer listesinde bulunan kişilerin alınmamasının ceremesini en fazla çeken oyunculardan biri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın