resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 20406
    kendisini yaptıklarından, karakterinden dolayı ben de affetmiyorum, yakıştırmıyorum bu formaya önce bunu söyleyeyim.

    ama kendisinin kulüpte bulunuyor olması önemlidir. keşke arda olmasaydı bu isim. sabri bile olsa daha çok içime sinerdi, ama söylemek istediğim, bu isimler bu kulüp için önemlidir. çünkü bu isimler bildiğin galatasaray’ın içinde yetişmiş galatasaraylılar.

    bugünlerde daha iyi anlıyor olmamız gerek bunun önemini. fatih terim formsuz olabilir, kötü döneminde olabilir, kötü futbol oynayabilir ama kulübün içinde kendisi gidince güvenecek insan kalmadı. şu an yapılan tüm transferlerde hepimizin aklında soru işareti var, bakın illa ki böyledir demiyorum, ama şu an transferlerin birilerinin cebini kesinlikle doldurmadığını savunabilecek, çünkü bu adam burda, galatasaraylı diyebilecek olan var mı? hepimiz endişeliyiz değil mi? fatih terim oradayken endişeli değildik işte.

    buna duygusal bi sebep gibi falan bakabilirsiniz, futbol romantikliği diyebilirsiniz falan. fakat böyle isimlerini, özellikle son dönemde en hunharca harcayan taraftar galatasaray taraftarı, bu bir gerçek. sabri örneğin, çalışkanlığı, iyi niyeti konusunda kimsenin şüphesi olmayan bir adam. karakteri de iyi yani aslında. galatasaray’dan başka bi şey düşünmeyen bi adam. haklısın, yeteneği o seviyede olmayabilir. ama bazen onun gibi adama ihtiyaç duyarsın işte. soyunma odasında “kırmızı, kırmızı, her yer kırmızı olacak” diye bağıracak bi bülent korkmaz’a ihtiyaç duyarsın. senin kültürünü, geçmişini bilen bi adam gerekir bazen orda. her şey yetenek, ya da özel hayattaki sorunlar olmayabilir bazen.

    böyle bir entry’yi arda özelinde yazmak bana koyuyor, inanın, fakat biraz düşünerek hareket etmek gerekiyor. mesela medyada neden bu kadar güçsüzüz, eski futbolcularımız neden daha bizi düşünerek hareket etmiyor falan, bunların temel sebebinin bizim bu harcama kültürümüz olduğunu düşünüyorum. selçuk inan bile buna bir örnek, ayhan akman’a kariyerinin sonunda ne hakaretler edildi, umut bulut’la nasıl dalga geçildi…

    arda konusu karakter de içerdiği için biraz daha karmaşık. fakat galatasaraylı olduğundan emin olduğumuz bi adam arda. bu kadar ötekileştirmeye, değersizleştirmeye gerek yok. hele bugün, hiç gerek yok. çünkü içerde tamamen yabancı bir oluşuma galatasaray anlatacak kimse kalmadı.

    hiçbir kulüp tüm personellerini işin en profesyonellerinden seçmez arkadaşlar. xavi herhangi bir teknik adamlık tecrübesi olmadan barcelona’nın başına geçebilir bazen. bayern münih efsanelerini önemli pozisyonlara yerleştirebilir. bu adamlar da biliyor yoksa işin en tecrübelisi, profesyoneli kimse onu getirmeyi. ama bazen öyle bir dönemden geçersin ki, kulübü bilecek adamları yerleştirir, onları yetiştirirsin.

    hele ki bizimki gibi ekonomik sıkıntıları olan, gelecekte çok daha büyük ekonomik sorunlarla yüzleşmesi muhtemel olan kulüplerde bu isimleri küstürmemek daha önemlidir. çünkü senin teknik direktöre para veremeyecek duruma gelme ihtimalin var. futbolcu ödemelerini yapamadığın dönemler var. böyle durumlarda bu kulübü bu adamlar ayakta tutacak, daha önce defaatle olduğu gibi bazen kendi cebinden yabancı futbolcunun parasını ödeyip oynamasını sağlayacak falan. bu adamları küstürmenin ise bize hiçbir faydası yok.

    edit: ufak tefek eklemeler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın