• 702
    rakipleri domine etmekten fazlasıyla uzak olan orta saha. selçuk-melo'dan sonra asla burada ideal ikili yakalanamadı.

    doğru planlamayla sadece 2017-18 yılında fernando-ndiaye-belhanda 3lüsü kurulmuştu ancak o 3'lünün maliyeti de fazlasıyla tuzluydu.

    futbolun değişmez 2 kuralı: atanınla tutanın iyi olacak ve iskeletin sağlam olması kuralı. aslında atan ve tutanda iskeletle alakalı olduğundan bir takımın iskeleti çok ama çok değerli.

    fernando sonrası yani 2019 sonrası bu pozisyonu hep kiralık isimlerle götürmeye çalıştık. topun peşinde koşmak üzerine takım kuramayız çünkü büyük takımız. topu bizim malımız olmayan ve kalite olarak bir hayli düşük oyuncularla kontrol edemezsiniz.

    mevcut takımın ortasahası:

    taylan
    berkan ( 4 milyon euro)
    cicaldau (6.5 milyon euro)
    *pulgar ( 6 ay opsiyon, gidecek)
    aytaç

    yukarıdaki 5 oyuncudan oluşuyor. ne hikmettir ki tarihin en kötü sezonunu yaşıyoruz ve bu sezonu 10.5 milyon euro para harcadığımız 2 oyuncu ve taylan'la yaşıyoruz. burayı düzeltmeden ileriye mbappe'de alsanız top oraya gelemiyor işte, ya mbappe ha mehmet batdal. bu kadar basit bir durumu nasıl düşünemiyor insanlar.

    çok kötü bir 2021 yaz dönemi transfer sezonu geçirdik. diyetini ödüyoruz ve ödeyeceğiz de. buna ek olarak devre arasında da burayı yükseltemedik.

    küfür etmeden, insanlarla medeni bir şekilde konuşabilmek çok zor, gözlerin gördüğü ortada, bize anlatılanlar ortada.

    koyun mu sanıyorlar insanları mesela da böyle açıklamalar yapılabiliyor.

    iyi bir ortasaha olmadan ligi nasıl domine edebilirsiniz, nasıl başarılar gelebilir? 38 maç var, 38 maçın sonunda tüysiklet isimlerle hangi başarıya ulaşabilirsiniz. en fazla rotasyon oyuncusu olabilecek adamlarla kime neyi dikte edebiliriz.

    40 yaşında forvet alarak, 3-4 aylık kiralık yabancı kaleciler alarak biz neyin planlamasını yapıyoruz, neden yıllardır kanayan yaramız ortasahaya yönelemiyoruz. yabancı sınırının bağıra bağıra geldiği şu dünyada neden kaleciyi ısrarla yabancı yapıyoruz. kiralık verdiğimiz oyuncuyu nasıl bir acizlikle geri çağıramıyoruz.

    biz bu yarayı 2013-14 sezonunda alper potuk transferinde de yaşadık. sene boyu yabancıları sahaya atabilmek için her türlü yolu denedik ve başarısız olduk.

    galatasaray'a bu ortasahayı görenlere de hakkımı helal etmiyorum. bela okumak haddime değil ama 2021-22 sezonunda bu ortasahayı kuranlar, umarım bizim yaşadığımız acıları hayatları boyunca bir bir yaşarlar ve yüzleri asla gülmez. şirketleri de bu sorunları yaşarlar umarım, cüzdanları zarar görür inşallah.

    2021-22 sezonunda tarihin en kötü yönetimi tarafından kurulmuş olan orta saha.
App Store'dan indirin Google Play'den alın