resim
Erick Antonio Pulgar Farfán
Takım:Flamengo
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.87
Uyruk:Şili
  • 60
    kiralık sözleşmesinde bizim sahip olduğumuz herhangi bir satın alma opsiyonu olmadığı iddia ediliyor.

    futbolcu opsiyon koydurmayı istemedi demek insanları aptal yerine koymaktır. cidden bizimle alay ediyorlar. abi futbolcu niye opsiyon koydurmak istemesin?

    buraya kalıcı olarak gelmek istemiyor diyenler çıkacaktır, istemesin, opsiyonla ne alakası var bu işin. satın alma opsiyonu olduğu zaman futbolcu bize imza atmak zorunda değil. opsiyon kulübüne gerekli bedeli yatırdığımızda hiç pazarlık yapmadan bonservisini almak demektir, ancak futbolcu gelmek istemiyorsa, sözleşmeye imza atmazsa opsiyonun zaten bir anlamı yok.

    zorunlu satın alım şartıyla karıştırmayın. zaten bu şart konulduğu zaman futbolcuyu bonservisiyle alıyorsun, kiralarken bile kiralık döneminin bittiği tarihten geçerli olacak şekilde sözleşme yapıyorsun. kiralama kılıfı altında bonservisini alıp, ödemeyi öteliyorsun sadece.

    ve allah aşkına rica ediyorum, "zorunlu satın alma opsiyonu" terimini kullanmayın. her transfer döneminde hem taraftarda, taraftarı da geçtim gazetecilerde çok sıkça bu terimin kullanıldığını görüyorum. az dikkat edin, mesleğinize saygınız olsun. zorunlu satın alma bir şarttır, adı üstünde, zorunludur. zorunlu bir şeyde opsiyon olmaz. ya "zorunlu satın alım şartıdır" ya da "satın alma opsiyonudur". birincisi bir zorunluluktur, ikincisi opsiyoneldir. ancak bizim gazetecilerimiz türkçeyi katlederek "zorunlu satın alma opsiyonu" diye bir şey uydurdu ve insanların diline de böyle takıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın