resim
Erick Antonio Pulgar Farfán
Takım:Flamengo
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.87
Uyruk:Şili
  • 38
    bir orta saha bağımlısı olan şahsımı çok mutlu etmiş transferdir.

    inşallah makul bir opsiyon vardır. fernando reges'ten sonra 6 numarada senelerdir süren sıkıntımızı giderme potansiyeli olan bir isme kavuştuk. erick pulgar'ı son iki sezondur fiorentina'da hiç izlemedim. fiorentina'daki son yıllarına dair doyurucu bir şeyler yazamam ama tam bir copa america bağımlısı olduğum için son üç dört turnuvada nadiren maç kaçırmışımdır.

    şili'de izlediğim pulgar tam anlamıyla türkiye ligi hatta arjantin'de boca-river derbisinde sahaya atacağınız bir futbolcu. şili milli takımının ve turnuvanın oyun karakteri gereği sahada yarı futbol yarı tartaklama/kavga/dövüş izlersiniz. hakemlerin de müsamaha seviyesi avrupa futboluna nazaran daha fazladır. pulgar gerektiği zaman pis işleri yapma potansiyeli olan bir kardeşimiz. bir kere buna mevcut galatasaray kadrosunda muhtacız. o açıdan çok olumlu görüyorum.

    diğer bir özelliği pulgar'ın hem kesici olması hem de çok diyagonal pasları harika atması. kesici diyorum çünkü rakip akınlara karşı sezgisi veya oyun bilgisiyle topları kesebiliyor. 6 numaraya has "tackle" becerisine sahip bence. galatasaray taraftarı melo'dan reges'ten sonra unuttu bu işleri. mesela berkan çok fazla koşmasına rağmen bu tackle işlerini pek beceremiyor. pulgar berkan'ın yarısı kadar efor sarfedip berkan'dan iki kat daha fazla top kapabilir. işte buna sezgi, oyun bilgisi diyoruz. taylan mukayesesi yapmıyorum bile, taylan'ın 6 numara olduğunu düşünmüyorum. pulgar'a dair diğer beğendiğim özellik uzun metrajlı pasları korkusuzca ve çoğunlukla isabetli atıyor. oyunu genişletmek isterse açı yaratıp genişletiyor. diyagonal pasları tertemiz atıyor. 6 numaraları kalas, kütük, odun, çiğ etçi gören tayfayı susturacak diğer özelliği de dar alanda çalım atabiliyor, daha doğrusu hengamenin içerisinde topu bir şekilde kaybetmiyor. şili'nin özellikle arjantin, brezilya, peru gibi yüksek yoğunluklu rakiplere karşı oynadığı maçlarda orta sahalar çok kalabalık oluyor. dolayısıyla 15-20 metrekare alanda ciddi mücadele dönüyor.

    ayağı temiz ve kesici özelliği olan, çevre kontrolü son derece iyi, ideal türkiye ligi yaşı olan 28 yaşında bir futbolcu. ben gayet beğeniyorum ama bir iki sorunlu özelliğini de atlamadan yazayım. erick pulgar biraz tasarruflu koşan futbolcu. yani bunun istatistiğine bakmadım ama göz kararı izlerken koşu sorunu olduğunu hissettiğim oluyordu. mesela guilavogui ismi düşmüştü, o adam koşucuydu ama kalan işleri sıkıntılı yapıyordu. berkan var bizde koşucu. o açıdan birlikte de oynayabilirler. diğer sıkıntı taraf ise bazen diken üstünde kayarak müdahaleler yapıyor. timing tutturamazsa bazı maçlarda var uyarısıyla kızarabilir. hızı ve fiziği yerinde olduğu için timing hatası yapacağını pek sanmıyorum ama dikkat etmekte de fayda var.

    galatasaray formasıyla izledikçe de keyifle yorumlamaya devam ederiz umarım. fiorentina'da gözden tam olarak niye düştü bilemiyorum ama gözden düşmese zaten bu ekonomide pulgar buralara getirebileceğimiz bir futbolcu değil. şöyle noktalayayım, fio'daki performansını gösterirse orta sahaya güç katar, bologna ve şili milli takımındaki modunu açarsa vazgeçilmezimiz olur.

    edit: imla vs.
App Store'dan indirin Google Play'den alın