resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 2159
    galatasaray yönetimi tarafından transferi askıda bekletilen oyuncu.

    efendiler, bu takımın neden maç kazanamadığını göremiyor musunuz? bu takımın bayrağı dakika 70'ten sonra düşüyor, çünkü bu takımın orta sahası nicelik nitelik her anlamda eksik. rakip takım sahaya siopis sürdüğünde bile karşılık veremeyecek bir aciziyet içerisinde.

    futbolda enerji her şeydir. nzonzi, seri, lemina aynı anda geldi tutmadı. neden tutmadı çünkü enerji yok, kanatlar babel soso forvet falcao bekler mariano nagatomo olunca takım haddinden çok çok fazla stabil oldu. hatırlamıyor musunuz ömer bayram bile enerjisiyle nasıl parıldadı o takımda.
    şimdi melez bir oyuncudan bahsediyoruz, doğal fiziksel hali zaten üstün, takımın mobilotesini tek başına bile sırtlayabilecek bir oyuncu.

    herkes gözden kaçırıyor bir detay daha vereyim.
    gedson'un üzerine de geçiş oyuncusu damgasını vurdunuz ama geçmişe dönüp geçen seneye baktığımızda gedson'un bazı maçlarda 130'dan fazla kez topla buluştuğunu görebilirsiniz.
    takımda sorumluluk alan oyuncu yok, korkuyorlar risk almaya, topla buluşmaktan çekiniyorlar. cicaldau'nun son 3 maçına bakın. ts maçında 10 tane pas isabeti var %67 ile; kasımpaşa ve hatay maçında 20 küsur pas isabeti var yine benzer yüzde. gedson'un ise geçen sene birçok maçta 85'ten fazla ve %90 üzerinde pas isabeti var.
    gedson'un oynadığı set şuanki orta sahaya bin basar.

    bu takım neden kontra yiyor? çünkü oyuncular topun kıymetini bilmiyor. kaybedilen top sonrası da topu çalamıyor.
    gedson geçen sene maç başına 3.1'den fazla top çalma ile oynadı.
    ayrıca gedson'un ikili mücadelelerde de ne denli başarılı olduğu ortada. gedson'un su götürmez bir kesiciliği var. hem de hamle zamanlaması o kadar doğru oluyor ki, kasıtlı düdük çalan türk hakemleri bile faul çalamıyor. aytaç'ı düşünün bir de her müdahalesi faul. çünkü zeka farkı var ortada, kalite farkı var.
    gedson varken kalemize top gelmiyordu, 1-2 tane geliyordu onlar da gol oluyordu zaten. gedson'un enerjisi ile el freni babel'e bile sempati beslediniz.

    bu yaşta bu beceride sana bu aidiyeti sağlamış oyuncuyu bekletmek de ne demek?
    psg 180 milyon euro harcadığı adama aidiyet hissettiremiyor. hoş, aidiyet sağlayan adamı kodunuz. söylenecek çok şey var da kümeye oynuyor takım susuyoruz.
    al gedson'u allah sakatlık kaza bela vermezse 10 yıl boyunca kroos gibi kullan. bu kadar da mı aklınız yok ey yönetim!

    gedson'un kilit pas ve dribling becerisinden bahsetmedim bile. oyun mu sıkıştı gedson'dan kilit pas, rakip birebir markaj mi yaptı gedson dribling ile adam geçer.
    hani bir de geyik var ya, gedson yerine oyuncu mu yok.
    yok kardeşim, bu fiyata bu ayarda oyuncu yok. kumaş olsa bile benfica akademisi eğitimi yok, bu adamdaki doğal fiziksel özellikler yok, bu adamdaki zeka yok bu adamdaki aidiyet de yok..varsa getirin görelim, etebo geliyor gedson yokken biliyoruz.

    gedson transferinde komisyon mu az geldi neden yapılmıyor bu transfer? sosyal medya fenomenlerine mesaj atmadığı için mi olmuyor gedson.

    gedson varken mostafa ve halil'in artan performansını göremeyecek kadar aciz misiniz? adam top tutuyor, sorumluluk alıyor, top kesiyor ve takım arkadaşlarını her anlamda rahatlatıyor. geçen sene gedson'lu halil'in bonservisine yanaşamadık bu sene teneke bağladık adama. neden diye soranınız oldu mu?
    al gedson'u takımdaki herkesin değeri artsın ya da oyna taylan- aytaç ile takımdaki oyuncuların değeri dibe vursun.

    bankalar birliği vs bunları geçeceksiniz. kasa kolaylığı sağlayamıyorsanız da bırakıp gideceksiniz. bankalar birliği diye oturup ağlayacaksanız bu göreve de talip olmayacaktınız. abdurrahim albayrak getirdi geçen sene gedson'u.
    geçen sene gedson olmasa şampiyonluk yarışında söz sahibi olacağımızı mi sandınız. 1 oyuncu çıkardın takım ligin dibine çöktü.

    bazı arkadaşlar da futbolu 11 kişiden ibadet sanıyor. bu takımda şuan 4 tane orta saha var. aytaç, berkan , taylan, cicaldau ve bu bölgede 3 oyuncu oynatıyoruz. bu nasıl bir planlama, transfer dönemindeyiz bunu değiştirebiliriz. bir pulgar bir gedson denge terazisini tamamen bize çevirir.
    bir takımın kaleci sayısı orta saha sayısından fazla olur mu? ya da bir takımın forvet sayısı ile orta saha sayısı aynı olur mu? nerede gördünüz bu planlamayı?
    belki de 60-70'ten sonra alacağın bir berkan dinamizm olarak rakibi iyice bitirecek. 5 değişiklik hakkı var, maç içerisinde takımn %50'si değişebilir.

    sevgili dome hoca, eğer gedson'u veto edip bekletiyorsan;
    patronun guardiola'nın takımında benfica çıkışlı kaç oyuncu var say desem sayabilir misin?
    ederson, cancelo, ruben dias ve bernardo silva.
    bu oyuncular benfica akademisi çıkışlı. gedson da bunlara aynı eğitimi aldı, joao felix de.
    dome korkarım ki, gedson senin öğreteceklerinden fazla şey biliyordur. gedson'un doğal fizik hali senin yükleyeceğin kondisyondan iyidir. sen taylan'larla çık ben de gedson'lar ile maça çıkayım karşında neler olacak görelim.
    fatih terim gibi kullanamam diye mi korkuyorsun.
    ya da gedson fiziksel olarak tam hazır değilken 2 hafta sonra kovulmaktan mı korkuyorsun.
    ben önümüzdeki 10 seneyi düşünüyorum, bu adam önündeki 10 günü düşünüyor. o yüzden gedson değil de pena geliyor işte.

    istersen kaleye xabi alonso'yu koy. top o orta sahaya geldiğinde kaybedilecek, oyuncular sorumluluk almaktan korkacak ve topu kesemeyecek. o zaman gelsin pena da seni kurtarsın...

    bugün gedson için karar günü.
    bu yönetim için de karar günü. bu takımı yine eksik bırakırsanız maddi manevi ibra edilmemeniz için her şeyimle karşınızda olacağım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın