• 1738
    sürekli karışan sözlükmüş . ben pek bu olayları takip etmesemde bu sözlüğe zeval gelmesini istemiyorum . şöyle ki ;

    21 yıllık hayatımda gördüğüm en galatasaraylı insanlar bu sözlükte . birçoğunu tanımıyorum , birçoğunu sadece gördüm , bazısından sadece elinden bilet aldım , bazısıyla sadece mesajlaştım fakat gördüm ki benimle aynı duyguyu yaşayan insanlar meğer ne çokmuş . doğup büyüdüğüm yer dolayısıyla insanlar marketten sakızdan başka birşey alamaz olduğundan değil ali sami yen'e maça gitmek , kahvede ancak 2 saat çalışma koşuluyla maç izleyebilirdik . formamı mahallede giyemiyordum , arkasında hasan şaş , hagi , taffarel yazan atletli arkadaşlarımın arasında orjinal galatasaray forması giymeye içim el vermiyordu . gene doğduğum yer dolayısıyla adanaspor - galatasaray maçlarında başka maç izleme ihtimalim yoktu ki adana'da 2 saat uzaklıkta olduğu için ailem izin vermiyordu o yıllar . ancak ben gene tek tük bu sözlükteki çoğu insan gibi galatasaraylı olan arkadaşlarımla gidiyordum evden kaçarak . fenerbahçeli babamdan dayak yiyeceğimi bile bile . burnundan soluyarak beni bekleyeceğini bile bile . böyle bir ortamdan geldiğim için paylaşma ne demek çok iyi bilirim . amacım kendimi acındırmak , kendimi onurlandırmak , kendimi üst görmek falan değil amacım bu paylaşım sözlüğündeki ortamın şerefi ve gerekliliğidir .

    benim gibi galatasaraylı fazla yoktur zannederdim, yahut varlıklı insanların sadece bu kadar galatasaraylı olabileceğini düşünürdüm. öğrenci bünyemle arkadaşlarım kız arkadaşlarıyla hayatını yaşayarak, onlar için şehir dışlarına giderek para ve zaman harcarken ben sadece galatasaray için izmir ve iskenderun sınırlarından çıktım. bütün paramı formalarıma, dergilerime, posterlerime, yol parasına ve maç biletlerine harcadım. tek zevkim içkim ve sigaramdan kıstım galatasaray'ı desteklemek istedim. her branşta . ve benim gibi insana pek rastlamadım hayatımda. ta ki bu sözlüğe girene kadar . üniversiteye geldiğimde de galatasaraylıyım diyenlerin futboldan başkasını bilmediklerini, futbolu bile derbiden derbiye izlediklerini gördüm hep. eskişehirspor'a yenildik belki üç buçuk saat önce ama ben yarın gene atkımla gideceğim okuluma. biliyorum rakip taraftarlar sataşacak ben alnım dik gezeceğim, ve galatasaraylıyım diyenler yeaaa ne bu takım yeaaa, bu rijkaard ne yapıyor bilader be nasıl dalga yeaaa diyecek ben ise aldırmayacağım çünkü;

    benim galatasasaray sözlüğüm var . benim gibi düşünen benim gibi yazan insanlar var burada. bir boktan anlamayan insanlara bir şey anlatmaya çalışana kadar hışımı çıkartmama gerek kalmayacak. elano'nun kalitesini anlatmaya çalışana kadar didinmeyeceğim. vizyon konusunda galatasaray'ın ve diğer takımların farkını göremeyen insanlarla muhabbet etmek zorunda kalmayacağım. galatasaray sözlük var oldukça hayatımın büyük bir kısmını ele geçirecek, buradaki galatasaraylılar hep kardeşim olacak. ama onlar kadar galatasaraylıyım ama değilim, şundan eminim ki birçoğunu tanımasam da ölüme giderim derler ya işte öyleyim. bu sarı kırmızı ekranda okuduğum, tanımadığım childofbodom'larla hayatımın devam edecek olması yaşama inancı katıyor bana . aynı dava için ilerleyen insanlar arasında bir fark yoktur çünkü.

    teşekkür ediyorum galatasaray sözlük, teşekkür ederim benim gibi yaşayan galatasaraylı kardeşlerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın