resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 1963
    oncelikle canımızsın, cigerimizsin hic suphemiz yok. sevdigimiz kadar da laf soylemeye hakkımız vardır, ne diyorsak emin ol senin icindir.
    son 5 yılda hicbir futbolcuyu harry kewell kadar sevmedigimi dusunurdum ta ki ilk ali sami yen macim bordeaux macına kadar.
    yeni acıktaydım, orda anladım taraftarın sevgilisinin harry degil ardaoldugu ki bende de oyleymis meger. macın baslıgıyla birlikte dusunceler bir anda degisti, gonlumun aslında harry degil arda'yı daha cok sevdigini anladım. her neyse mac basladı, arda dokturuyor keza takım da oyle hele ki attıgı 3.golden sonra lincoln'un kafasını oksayısı vardı ki tamam dedim, iste bu, coktan metin olmus bile dedim takımını, arkadasını nasıl da seviyor, nasıl da bagrına basıyor.
    geldi cattı 2009-2010 futbol sezonu flas hoca, flas transferler otesinde tum galatasaraytaraftarının istedigi olmustu arda turan 10 numarayı sırtına gecirmisti ki haldun ustunel " biz ona lincoln'un degil, metin oktayın 10 numarası veriyoruz demisti" ne de guzel demisti.
    arda turan; hagi'nin attıgı golun ardından kale arkasında sevinen cocuk, galatasaray takımıyla ilgili butun istegini almıs olan bir cocuk simdilerde. belki de tum sorun orda baslıyor ne dersin kaptan, alabilecegin herseyin aldın bu sarı kırmızı formayla. belki de gitmek istiyorsun kim bilir; ama en azından yarım donem daha bizlesin bırak su yarım donemde de biz konusalım, dileklerimizi dile getirelim senden. sebebi belli.. cunku metin gibi sevdik seni.

    arda'm, turan'ım nolursun bak aynada kendine; olmaz, gitmez boyle. fiziksel olarak hic iyi durumda degilsin, rakip bek'i yanına alıp cizgide kosmaya her atakta topu en az 1 kere cekme ihtiyacı hissediyorsun, cekip kendine nefes suresi tanıyorsun, tamam bu senin zekanı gosteriyor; ama aynı zamanda da fiziginin eksikligini gostermekte umarım farkındasındır. ters kanatta oynayan arkadasına bi bak be aslanım, nasıl da basıp gidiyor topu ayagına alınca cigersiz, tamam o kadar olamazsın belki ama su barıs kadar da mı hızlı olamazsın be kaptan.

    ikinci bir istegim, allah askına bırak eger ki itirazla olsaydı emre abin essien'in yerine londra'da olurdu. itiraz ediyorsun dolayısıyla bir de ekranda tepki topluyorsun, hem renktaslarından hem karsı renklerden. bu itirazım sevgimden dolayı deme hic, galatasaray'ı ne kadar sevdigini tartısacak degilim elbet; fakat sahada ugrasın sadece hırsın olsun, daha fazlası olmasın. fazlanın zarar olacagını sende biliyorsun bende. cıkarken su sahaya sıyrıl kafandakilerden, dusunme macın sonrasını, biliyorum ki sonuc ne olursa olsun alkıslayacaktır taraftar, yeter ki sen sahada verebilecegini ver. ama verebileceginin bu olmadıgını bil.

    kaptanlık pazubandını yere atmak var ki deginmiyorum bile; fakat son olarak soyleyebilecegim tek sey yasın 22-23, yanmadan piştim deme kaptan!!
    (u: tum bunları senle aynı yaslarda olan bir kardesinin dilemistir, bilmek istersen. )
App Store'dan indirin Google Play'den alın