• 19
    yanlış bir önerme içeren başlık. eğer bir önermenin doğru olması için bunun su götürmek bir gerçek olması ve bunun istatistiklerle desteklenmesi gerekmektedir.

    başlık açılan ilk entryde örnek olarak kiralık oyuncular verilmiş ki bunun kadar saçma az şey vardır futbol aleminde. bir takım oyuncusunu kiraya verme sebebi orada oynaması, gelişmesi ve kendini psikolojik ve fizyolojik olarak hazırlaması içindir. dünyada galatasaray taraftarından başka kiralık oyuncusu gelişiyor diye üzülen başka kitle yoktur. gerçi üzülme sebepleri de az çok belli ama ben elimden geldiği kadarıyla somut bilgilerle bu durumun olmadığını ispat etmeye çalışayım.

    falcao : 2021-2022 sezonunda rayo vellacano takımında 22.01. 2022 tarihi itibariyle sadece 12 maçta 456 dakika oynayabilmiş ve 5 golü var. bizde de hemen hemen aynı istatistikleri vardı hatta dakikaya vuracak olursak bizde daha iyi.

    maicon: bizden sonra arabistan takımına gitti.

    tolga ciğerci: bizden sonra fb'de de süre bulamadı şimdi başakşehirde.

    garry rodrigues: bize 2 şampiyonlukta da katkı veren oyuncu bizden sonra neredeyse futbolu unuttu.

    eren derdiyok: bizden sonra göztepe'ye gitti, orada bizde olduğu kadar da katkı veremedi. şuan bir alt ligde.

    onyekuru: bizdeki performansına monaco tarafından 13 milyon euro değer biçildi ve monaco'da her hoca kadro dışı bıraktı. şuan yunanistan'da ve performansı kötü.

    badou: en son futbolu bizde oynadı.

    fernando: bizde iyi oynadığı için o yaşında sevilla gibi takım tarafından bonservis verilerek transfer edildi. bizden sonra kötü değildi bizde de kötü değildi.

    linnes: norveç liginde molde de şimdiye kadar 816 dakika süre bulabilmiş.

    gomis: bizde de iyiydi, bizden sonra arabistan'da da bizimkine benzer performans sergiledi.

    seri: bizden gittikten sonra yaklaşık 900 dakika oynadı.

    gedson: bizden önce ve sonra takımlarında oynamadı. bizde 6 ayda şampiyon yapacak performansı sergiledi.

    en önemlisi de diagne: insanlar sürekli diagne üzerinden bir şeyler söylüyor ve aslında söylediklerine bakıldığında sürekli kendileriyle çelişiyorlar. diagne galatasaray tarafından iki kere kiraya verilmiştir. ilk kiraya gittiğinde takımı tarafından kadro dışı bırakılmış ve neredeyse bir sezon oynamamıştır. bir sene top oynamadıktan sonra yaz kampını bizimle yapmış ve bu yüklemeyle ingiltere'ye gitmiştir. yani orada ekstra bir yükleme yapılmamıştır. ingiltere'de 3 günde 1 maç olduğu için sadece maç idmanları yapılır aslında genelde böyle olur. yani orada diagne'ye ekstra yükleme olmadı zaten diagne'nin wba performansı ve 2021-2022 sezonunda bizdeki performansına bakılırsa hemen hemen aynı olduğu görülür. görmeyenler ya orada ya da burada maçlarını izlememiştir demektir.

    başta da söylediğim gibi bu denkleme kiralık oyuncuları yerleştirmek çok yanlış. çünkü onların amacı zaten iyi oynayıp dönmesi. eğer bunu yaptılarsa yaptığımız işi iyi yapmışız demektir.

    ayrıca 2020-2021 sezonunda barış alper yılmaz'ın ptt 1. lig performansı yunus akgün'den iyiydi. şimdi barış alper'in başlığına giderek ne kadar doğru karar verdiği görülebilir.

    emre akbaba için de aynı şey geçerli. burada ne zaman oynasa maç başlamadan hakkında olumsuz bir sürü entry yazanlar şimdi niye gönderildi diyorlar. bir de yanlış yerde oynatıldı diyenler var. 2020-2021 sezonunda gedson geldikten sonra biz orta sahayı 2'li kurduk ve akbaba'yı forvete yakın oynattık. yani tam 8 oynatmadık. daha da ilginci 2021-2022 sezonunda da özellikle alanya'ya farioli geldikten sonra 8 numarada oynamakta.

    somut veriler olmadan bir şeyleri sallamak en kolayı. bunun doğru olduğunu kabul etmek ise başka bir konu.

    umarım sözlük bu yanlış başlıkların önüne geçebilir. geçebilir ki, sözlük anlamını yitirmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın